Виростив на свою голову: Садівник сильно отруївся кабачками із власного городу

Майкл Ендрюс виростив токсичні кабачки.

У Великобританії садівник-любитель захворів, отруївшись кабачками, які сам же виростив у себе на городі. Історію 67-річного Майкла Ендрюса зі Східного Йоркшира розповіло британське видання Metro, передають Патріоти України.

«Це було найстрашнішою хворобою, на яку я коли-небудь страждав», - цитує видання садівника, який став мучитися від діареї, скуштувавши кабачок.

«Смак кабачка був жахливий... Я страшно захворів, мене трясло, піт лився рікою. Я проспав два дні і дві ночі, і мені снилися божевільні галюциногенні сни. Я схуд на 4,5 кг», - розповідає Ендрюс.

А вся справа була в тому, що Ендрюс виростив токсичні кабачки. Часом фрукти і овочі з сімейства гарбузових, куди відносяться кабачки, диня, гарбуз і огірки, містять незвично високий рівень кукурбітацинів. Кукурбітацин - гіркі на смак сполуки, які можуть бути отруйними для людини.

Вони зустрічаються рідко, тому що фермери, як правило, обережно вирощують рослини, щоб вони практично не виробляли з'єднань, які можуть бути токсичними для людини. Однак якщо відбувається випадкове перехресне запилення сільськогосподарських культур або садівники-любителі використовують неправильну партію насіння, то вирощені овочі при вживанні в їжу можуть спричинити захворювання.

При цьому кабачки з високим вмістом кукурбітацинів не обов'язково будуть виглядати отруйними, що робить їх по-справжньому небезпечними.

«Оскільки ви не знаєте, що вони можуть бути токсичними. І тільки після того, як з'їли їх, відчуєте гіркоту», - наголошується у публікації.

Симптоми токсичного отруєння кабачками можуть включати:

- нудоту,

- діарею,

- біль в животі,

- блювоту,

- запаморочення,

- і навіть випадання волосся.

За словами головного спеціаліста з садівництва Королівського садівницького товариства Гая Бартера, ймовірність токсичності кабачків буде дуже висока, якщо вони будуть вирощуватися з насіння домашніх же кабачків, у яких на городі сталося перехресне запилення з іншими гарбузовим - огірками, динями, гарбузами.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.