З архіву ПУ. Гнів небес: Блискавка у полі вбила українку, а наступна поцілила у будинок її родини (відео)

Сиротами залишилося троє дітей.

На Волині у травні 2019 року блискавка вбила жінку, яка разом із чоловіком пасла корів у полі. Поки їй надавали першу допомогу медики та односельці, громовиця влучила у будинок родини, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Трагедія сталася за півкілометра від села у полі, де чоловік і дружина випасали корів. Почалася гроза і блискавка влучила у місце, де стояла жінка. Вона загинула на місці, а чоловіка кинуло додолу.

Він підозрює, блискавку притягли мобільні телефони. Коли почало гриміти, то вони їх не вимкнули. Це, ймовірно, і спричинило трагедію. Фізики кажуть, що увімкнений телефон під час грози - це дуже небезпечно. "Додаткове створюється електричне поле, іонізується повітря, опір його за законом Ома зменшується – і тоді йде розряд", - пояснив фізик Василь Степанюк.
На землі, в місці, де влучила блискавка, видно яму та вигорілу траву. Удар громовиці був настільки потужний, що на жінці згорів одяг, дірки були навіть на взутті. Медики приїхали за 15 хвилин, але було вже пізно. "Дуже сильні були опіки по всьому тілу. Це був, напевно, прямий удар блискавки в голову, який пройшов через все її тіло", - каже фельшер Світлана Лукашук.
Поки чоловік разом з медиками намагалися реанімувати жінку, в будинок родини вдарила інша блискавка. Дим побачила бабуся, яка поверталася туди з наймолодшим онуком. Пожежу вдалося загасити до приїзду рятувальників. В одній кімнаті вигоріло практично все: стіни, техніка та дитячі речі. Вціліла лише ікона у кутку, на ній - ні подряпини.
Місцевий священик вважає це дивом. Адже від раптової пожежі могли постраждати діти, яких у родині троє. Поки ремонтуватимуть будинок, то діти 14,13 і 8 років житимуть у бабусі та дідуся.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...