З архіву ПУ. Європа стане безлюдною: Виявлено масштабну загрозу

Глобальне потепління веде до танення сибірської вічної мерзлоти, що призводить до виділення великої кількості вуглекислого газу.

Це може привести до того, що Європа стане безлюдною, пише ZDF з посиланням на геофізика Сергія Зимова, передають Патріоти України 25 серпня 2019 року.

Німецький телеканал розповів про експеримент Зимова, який він проводить з сином в Арктиці, і назвав цей експеримент важливим для майбутнього всього світу.

"Ці мікроби спали майже 50 тис. років. Тепер вони прокидаються. Я практично чую, як вони дихають. І вони пахнуть. Організми тут же починають харчуватися. В процесі вони перетворюють вуглець в вуглекислий газ. В нашому регіоні її (вічної мерзлоти) так багато, що, якщо все розтане, клімат в Європі стане безлюдним", – зазначив він.

Відзначається, що у вічній мерзлоті в Арктиці вдвічі більше вуглецю, ніж у всій земній атмосфері.

Свої розрахунки Зимов перевіряє на практиці і вже 20 років відтворює умови льодовикового періоду на території розміром приблизно з Ліхтенштейн. З сином він зрубав тут всі дерева, посадив доісторичні трави, розвів стада яків, бізонів і зубрів. Всі ці тварини повинні сповільнити глобальне потепління.

"У грудні тут лежить товстий шар снігу. Він ізолює грунт від холоду. У пошуках трави коні копаються в снігу і притоптують його. Тож вічна мерзлота взимку краще промерзає. А це в свою чергу захищає її від танення в літній період", – розповів Зимов.

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...