З архіву ПУ. Історичне відкриття: Знайшли "секретну субмарину" Гітлера (відео)

Субмарину знайшли в десяти морських милях на північ від датського міста Скагена.

Зниклий німецький підводний човен U-3523, який міг перевозити керівництво нацистської Німеччини до Південної Америки, було знайдено через 73 роки біля берегів Данії, передають Патріоти України 19 червня 2019 року.

Субмарину знайшли в десяти морських милях на північ від датського міста Скагена і в дев'яти милях на захід від позиції, на якій, як вважається, її знищив британський важкий бомбардувальник B24 Liberator 6 травня 1945 року.

Дослідження морського дна показало, що субмарина зараз лежить на глибині 123 метрів, а положення вельми незвичне - передня частина човна зарита в пісок, а задня частина піднімається над дном на 20 метрів. Відомо, що U-3523 була оснащена за останнім словом техніки, тому могла перебувати під водою протягом тривалого періоду часу, це дозволяло б їй непомітно дістатися до берегів Південної Америки.

У данському Музеї морських воєн заявили, що немає доказів того, що вона могла перевозити лідерів нацистів. "Ходять чутки, що вона мала велике значення для Німеччини, так як зникла після закінчення війни, - заявив директор музею Герт Андерсен. - Думаю, ці чутки підігрівалися тими фактами, що U-3523 була дуже сучасним підводним човном, здатним переміщатися на великі відстані і що деякі нацисти намагалися втекти з коштовностями в останні дні перед капітуляцією. Однак насправді вона йшла до Норвегії, а не в Південну Америку". Крім того, Андерсен продемонстрував копію останньої телеграми, відправленої з субмарини 5 травня 1945 року, в якій немає ні слова про дорогоцінні вантажі або секретних пасажирів.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...