З архіву ПУ. Перша "облога" з часів монгольської навали: Киян вразила Лавра в оточенні силовиків (відео)

У понеділок, 13 квітня 2020 року, під закриту на карантин Києво-Печерську Лавру підтягнулися поліція і Нацгвардія України. Фотографії та відео зробив кореспондент "Апострофа" Олександр Гончаров, зазначають Патріоти України.

Деякі з в'їзних воріт закриті, при в'їзді розміщено напис: "Лавра закрита на карантин". Щоб запобігти порушень, найвідоміший монастир України охороняють десятки силовиків. Мер столиці Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів з проханням проконтролювати дотримання рішення про закриття Лаври на карантин.

Як повідомлялося, Києво-Печерська Лавра закрилася на карантин у зв'язку з повальним зараженням братії коронавірусом та першими смертями монахів.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...