З архіву ПУ. "Пора лишати громадянства": Гуморист Соломка записав відео з понівеченими "українськими" словами, військові обурилися (фото, відео)

Актор і телеведучий В'ячеслав Соломка порівняв державну мову з російською в жартівливому відео, використавши перекручені "українські" слова. Цю публікацію в соціальній мережі TikTok подивилися близько пів мільйона користувачів. Водночас військових ЗСУ, серед яких Євген Ісаєв, Анатолій Штефан і Олександр Гром, обурив жарт актора, передають Патріоти України.

Так, на своїй сторінці у Facebook Ісаєв написав, що "пора позбавляти громадянства за такі "жарти" і такий хайп". Військовому не сподобалося, що актор висміює українську мову, коли на сході країни йде потужна інформаційна війна.

"І здогадайтеся, яке цільове охоплення в цього відео? Думаю, пояснювати не треба... Коли одні борються за право на нашу мову, право на її існування, інші роблять ось це", – написав Ісаєв. Зазначимо, в ролику Соломка наводить приклади "цікавих українських слів" і їх російський переклад (далі цитуємо): залупівка (бабочка), яйко-сподівайко (киндер-сюрприз), цюцюрковій злодіяка (онанист), гепа (жопа), піструн (член).

Це не єдине відео Соломки про українську мову. В іншому ролику, також оприлюдненому в TikTok, хлопець понівечив українські слова. Актор розіграв сценку, нібито він "запіздав" (цитуємо) кудись.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...