З архіву ПУ. У мережі вибухнув скандал навколо "золотого" дитячого садка у Києві

Українська журналістка Христина Бондаренко розповіла, що її дитині відмовили в навчанні у київському дитячому садку №30, куди вона ходить, а також розкрила схему заробітку на дітях.

Христина Бондаренко

"Кілька тижнів тому моя дитина повернулася з садка у сльозах. На уроках підготовки до школи їй відмовили в навчанні. Ще пару місяців тому — вона плакала, бо її не нагодували вечерею", — написала Бондаренко у себе у Facebook, передають Патріоти України.

"Мій садок державний. Ну, як державний. Насправді не зовсім. За перебування дитини я плачу окрему чималу суму так званій приватній фірмі "Мамина школа", яка орендує пару технічних приміщень у садку і надає додаткові послуги. Ця фірма, як рослина омела, яка росте на деревах і зовні виглядає красивою кулькою, але насправді є звичайним паразитом. Жодних відмінностей від звичайного садочка немає: ті самі заняття, ті самі 25 дітей у групі плюс додаткові проблеми, такі як закриття садка на літо (але зі збереженням оплати) та постійні ротовірусні інфекції", — продовжила журналіст.

За її словами, оплата за харчування дитини нараховується двічі. Спочатку за схемою державного садка, далі за схемою "Маминої школи".

"Фірма за надані послуги не надає ніяких звітів. Більше того, навіть те, що вони декларують, не виконується. Немає додаткових вихователів, немає басейну, немає навіть гарячої води і бойлера. Майданчик, де грають діти — каміння впереміш із піском і гумою. За ці роки — жодної нової іграшки. Дрібниця: очищена вода, яку садок закуповує для дітей, купується раз на два тижні у розмірі чотирьох пляшок і кави — для персоналу. Харчування звичайне — без йогуртів, фруктів. Зате цукерки барбарисками і булки. Заняття, які повинні бути мало не вдвічі кращими і частішими, — теж фікція", — обурилася Бондаренко.

Крім того, журналіст розповіла, що рік тому було порушено кримінальну справу через шахрайство бухгалтера садка, яка виставляла батькам власний рахунок замість рахунку "Маминої школи". А її дитина не проходила за документами офіційно. "Відповідно, гроші просто осідали в чиїхось кишенях чорною готівкою. Мій колишній чоловік, до слова, давав слідчому свідчення у цій справі. Але поки жодних зрушень", — підсумувала вона.

Також Бондаренко пояснила, що не може відмовитися від послуг приватної фірми, бо тоді її дитина стане "вигнанцем", яку "виганятимуть з занять, не догодовуватимуть і всіляко натякатимуть, що тут їй не місце".

Пост Бондаренко викликав жваву реакцію в мережі. У коментарях українці почали ділитися своїм гірким досвідом спілкування з державними садками.


Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...