З архіву ПУ. Вчені зробили сенсаційну заяву про рак, яка перевертає "традиційні" уявлення про хворобу

Дослідники з Університету Північної Кароліни, США, заявили, що рак викликають бактеріальні інфекції. Про це йдеться в прес-релізі на порталі MedicalXpress, передають Патріоти України 20 листопада 2019 року.

Як повідомили вчені, одним з факторів розвитку злоякісних пухлин є взаємодія між бактеріями і глікопротеїном, який виділяється клітинами слизових оболонок. Саме це дає розвиток таких типів онкологічних захворювань, як рак товстої кишки, легенів, шлунку, печінки і підшлункової залози.

Також дослідники вказали на взаємозв'язок між хронічними запаленнями і розвитком раку, так як близько 20% всіх злоякісних новоутворень пов'язані з вірусними або бактеріальними інфекціями. Білкові муцини, до яких відноситься глікопротеїн MUC1, і який виділяється клітинами слизових оболонок, захищає внутрішню поверхню травного тракту.

До цього глікопротеїну прикріплюються бактерії, і він відокремлюється від молекули і потрапляє в слизовий шар, де відбувається видалення мікробів. В окремих випадках таке з'єднання може запустити патогенні сигнали всередині клітини, і це провокує активацію онкогенів.

На Вінниччині внаслідок ДТП загинули поліцейські

субота, 11 травень 2024, 17:59

У суботу, 11 травня, на об’їзній дорозі міста Вінниці внаслідок автомобільної аварії загинули троє працівників Білоцерківського районного управління поліції, які проходили тут курс навчання на поліцейських офіцерів громади. Ще один правоохоронець госпі...

Помер відомий український спортивний журналіст і коментатор

субота, 11 травень 2024, 15:55

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Трагічну звістку повідомляє Суспільне Спорт, посилаючись на рідних Савелія, передають Патріоти України. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні,...