З архіву ПУ. Водіям на замітку: Що відбувається, коли в авто лопається шина на швидкості 200+ км/год (відео)

На сервісі YouTube з'явилося відео, яке наочно показує, що відбувається, коли в автомобіля лопається шина на великій швидкості. Ролик був знятий на трасі Нюрбургринг у Німеччині камерою, встановленою в салоні самої машини, передають Патріоти України.

Як видно на кадрах, водій тюнингованого Lamborghini Huracan потужністю 1200 к.с. (до атмосферного двигуна був доданий компресор) на швидкості 210 км/год раптово втрачає керування, після чого йде в тривалий неконтрольований занос. Лише дивом йому вдалося уникнути серйозних наслідків.

Момент "прострілу" колеса показано на 3-й хвилині, а до цього моменту можна насолоджуватися звичайною поїздкою "Північною петлею".

До речі, шини грають велику роль у безпеці на дорогах. Наприклад, лише в одній Великій Британії щорічно відбувається близько 3000 аварій, безпосередньо пов'язаних із неякісними покришками. Крім того, через шини відбувається вдвічі більше аварій, ніж через використання мобільного телефону за кермом.

Чи потрібно оновлювати дані військовозобов'язаним після 18 травня, якщо вони актуальні - роз'яснення

понеділок, 6 травень 2024, 6:28

18 травня набере чинності закон про мобілізацію, він передбачає, що всі військовозобов'язані повинні оновити свої військово-облікові дані. Однак вже зараз виникає багато запитань стосовно цього. Одне з них - чи потрібно оновлювати дані, якщо вони не зм...

"Вбивця" Google виходить 9 травня: Що відомо про нову пошукову систему

понеділок, 6 травень 2024, 5:58

У міру загострення "війни штучного інтелекту" між Google Gemini і Microsoft ChatGPT з'явилися чутки про те, що 9 травня 2024 року з'явиться нова пропозиція для веб-пошуку, яка функціонує на основі ChatGPT. Це також може стати викликом для домінуючого п...