З архіву ПУ. Знахідка в Сахарі стала сенсацією: Теорія про занесення життя з Марсу отримала додаткові аргументи

Вода на Четвертій планеті від Сонця з'явилась на 700 000 000 років раніше, ніж гадали науковці

В метеориті з Марса, що впав в пустелі Сахара, знайшли сліди води. Вік знахідки налічує близько 4,4 мільярда років, вважають дослідники. Результати роботи опубліковані в журналі Science Advances, зазначають Патріоти України.

Мінеральний склад метеорита NWA 7533, який впав на землю в 2012 році, показав ознаки окислення, властивого для води. «Це окислення могло статися, якби вода була присутня на марсіанській поверхні або в ній 4,4 мільярда років тому під час удару, який розплавив частина кори планети», - пояснив автор дослідження професор Такасі Мікучі з Токійського університету.
Раніше вчені припускали, що вода на Червоній планеті з'явилася 3,7 мільярда років тому. Згідно з новим дослідженням, це сталося, щонайменше, на 700 тисяч років раніше. Як встановили дослідники, вода стала побічним продуктом якогось процесу на ранній стадії формування планети. Якщо вдасться з'ясувати, що то був за процес, це вплине на теорію походження позаземного життя.
Два уламка метеорита, який розпався при зіткненні із земною атмосферою, були знайдені в Сахарі в 2011 і 2012 роках. Вчені встановили, що ці камені потрапили на Землю саме з Марса, тому що в них були присутні зразки, схожі з тими, що зібрані земними роботами на Марсі.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...