"За кілька годин почнеться 8-ма доба", - командир батальйону патрульної поліції про очікування результату тесту на коронавірус

"Немає сил більше тримати це в собі. Сьогодні рівно тиждень, як мене госпіталізували у лікарню із запаленням легень, але найцікавіше попереду", - пише у своєму блозі командир батальйону патрульної поліції Євген Зборовський, передають Патріоти України, і продовжує:

"Допис про можливу (не)готовність до спалаху вірусу, або ж я чогось не помічаю. І чому я перестав дивитись на статистику нових хворих в Україні, бо сьогоднішню цифру вона насправді покаже через 5-10 днів.

По черзі. Минулого понеділка я прокинувся зранку і відчув, що мені дуже холодно, хоча в кімнаті була звичайна температура. Пішов шукати термометр і наміряв собі 38. Зрозумів, що запланована поїздка до родини скасовується.

Кашлю не було взагалі, самопочуття нормальне, якби не лихоманило, але насторожив певний дискомфорт, коли робив глибокий вдих повітря. Вирішив звернутись до лікаря, який мені порекомендував прийти у поліклініку, щоб послухали легені.

Додам, що напередодні у мене було 2 робочі денні зміни, де я контактував з великою кількістю людей, працював в одному кабінеті, підписував папери, їздив у одному автомобілі, перебував у місцях, які відвідує велика кількість людей, тому по дорозі в лікарню попередив колег про свою симптоматику і порадив ще більше обмежити коло спілкування. Хоча з підтвердженими хворими не контактував.

На службі всі в респіраторах, маємо в достатній кількості антисептики, рукавички, кабінети та автомобілі дезінфікуємо регулярно. Рукостискання вже кілька місяців, як скасували.

В поліклініці виявилось зробили окремий вхід для тих, хто має підвищену температуру, вхід по одному, відразу в мене виміряли температуру і провели в спеціальний кабінет. Лікарка і медсестра в захисних халатах, масках, рукавичках захисний екран, все круто. Розпитали про симптоми, послухали легені та відразу направили на рентген і аналіз крові.

За 10 хвилин все було зроблено і я повернувся вже із результатами. На знімку одностороння пневмонія і вдвічі завищений показник лейкоцитів, який свідчить про бактеріальну інфекцію. Пффффф... І тут же мені повідомляють, що мене вже нікуди не відпускають, госпіталізують на стаціонар, щоб почати якнайшвидше лікування. От же щастячко привалило. Хворів на пневмонію в 5-му класі у школі, тепер – на 5-му році служби.

Тут же повідомляють, що будуть робити мені тест ПЛР (Полімеразна ланцюгова реакція) на COVID-19, досить неприємна процедура, роблять мазок глибоко з горла і носа.

Беруть мій номер телефону і повідомляють, що аналіз доставляють у лабораторію, а вони протягом 2-3 (!) днів мені зателефонують і повідомлять результат.

Далі лікарня, крапельниці, уколи, таблетки. Антибіотики знають свою справу і вже з другого дня у мене температури немає і самопочуття чудове, але з'явився кашель. Від грипу роблю щеплення щороку, тому його можна практично виключити, але ГРВІ ніхто не скасовував.

Що ж... Друзі забезпечили ноутбуком для дозвілля, пульсоксиметром для вимірювання насичення крові киснем і фруктами для бойового духу. Щоб я без вас робив. Лежу, дивлюсь фільми та й чекаю результатів на COVID.

Колеги хвилюються, сім'ї колег хвилюються, батьки та дружина по кілька днів на день телефонують і запитують чи є результат. А його немає. Обіцяли 2-3 дні, ок, у середу не сподівався, бо аналіз тільки в другій половині дня взяли, в четвер мав би бути точно тоді, але і в четвер ніхто не телефонує. Ввечері запитую у медсестри, коли чекати результат і вона каже, що, мабуть, вже в понеділок.

– Як у понеділок? Сьогодні ж четвер!

– Так, перше травня, вихідні ж.

Я не буду коментувати чого ми досі маємо вихідний день на #першемайя, але для мене стало одкровенням, що виявляється лабораторія не працює у вихідні та святкові дні. Як? У нас же карантин? Вся країна працює на боротьбу з вірусом. Можливо мені треба повідомити людям з якими я контактував, щоб вони негайно самоізолювались і теж зробити їм тест?! Ніт?

Дзвоню на гарячу лінію, запитую чи можна дізнатись швидше результат тесту, бо вже 3 дні пройшло, але мені пояснюють, що у зв'язку із великою завантаженістю тести можуть робити й 5-10 (!!!) днів, виключення становлять ургентні пацієнти, яким треба термінові операції, то їм тести роблять швидше. Ну хоч так.

Я себе добре почуваю, на службі та вдома максимально дотримувався соціальної дистанції й завжди при спілкуванні із громадянами був у респіраторі ffp3, тому сильно не хвилююсь. Теоретично міг десь і підхопити, зважаючи на те, що багато хворіють безсимптомно, але скоріше, вважаю, що тест буде негативним.

Але я хотів би це дізнатись через пару годин після тесту, ну окей, хай буде 2-3 дні... Але за кілька годин почнеться 8-ма доба (допис автора від 4-го травня – Ред.), як я не маю інформації. Схоже на те, що оперативно виявляти хворих і ізолювати їх і контактних з ними осіб ми не зможемо.

Карантин це не ліки проти коронавірусу, але спосіб уникнути спалаху, коли одночасно допомоги медиків будуть потребувати більше людей, ніж маємо ліжкомісць і апаратури для кваліфікованої допомоги. Не залежно від майбутніх послаблень карантину та теплої погоди, дуже рекомендую в цьому сезоні все ж уникати без необхідності місць скупчення людей та продовжувати уважно стежити за своєю гігієною. Бажаю здоров'я!

П.С. Так, я вже тисячу разів за цей тиждень відповів рідним і знайомим, що досі результату немає. Як тільки буде – опублікую".

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...