"За малу филю був би-м си затєг": Донька Полякової поскаржилася, що зовсім не розуміє твір українського класика (відео)

Дівчина зізналася, що знає українську не дуже добре, але зазвичай усе розуміє.

Донька співачки Олі Полякової 16-річна Маша поскаржилася на складну лексику класика української літератури Василя Стефаника. Так, дівчина в особистих Instagram-сторіз висловилася з приводу твору поета під назвою "Камінний хрест", передають Патріоти України.

Маша зазначила, що зі знанням української мови у неї не все ідеально, проте ця частина програми перевершила всі її очікування. "Я нічого не маю проти української літератури. Але прочитаю вам з Василя Стефаника "Камінний хрест"... Ні, я, звичайно, погано знаю українську, але типу можу читати, можу писати, але не до такої міри", – обурилася дівчина.

На опублікованому ролику дівчина зачитала для фоловерів фрагмент твору: "Потім мене такий туск напав, що-м чиколонки гриз і чупер собі микав, качєв-єм си по соломі, як худобина. Та й нечисте цукнулоси до мене! Не знаю і як, і коли вчинив-єм си під грушков з воловодом. За малу филю був би-м си затєг".

Нагадаємо, що новела "Камінний хрест" (1990) присвячена темі еміграції селян із Західної України за кордон, зокрема, до Канади. Уривок твору, який прочитала дівчина, написаний діалектом, а не літературною українською мовою. Саме тому його прочитання, ймовірно, викликало складність. До речі, цей твір Стефаника входить в обов'язкову шкільну програму з української літератури.

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...