За рік піднялись зразу на 29 позицій: Київ обігнав такі уславлені мегаполіси, як Вашингтон, Гельсінкі, Мюнхен, Мельбурн у престижному рейтингу

Команда Віталія Кличка не може не пишатись таким лісним визнанням своїх зусиль у запровадженні стартапів на міжнародному рівні

Київ обігнав Мельбурн, Гельсінкі, Мюнхен і Вашингтон в рейтингу найбільших стартап-міст, піднявшись на 29 позицій і зайнявши 34-е місце з 1028. Про це повідомляється на глобальному профільному сервісі StartupBlink, де також опублікована оновлена онлайн-карта з відповідною інформацією, зазначають Патріоти України.

За рік столиця України піднялася в цьому рейтингу з 63 місця аж на рекордні 29 позицій, що говорить про ефективну політику керівництва столиці в питанні розвитку даної сфери.
В результаті Київ за рік обігнав такі відомі стартап-екосистеми, як Гельсінкі, Мюнхен, Шеньчжень, Вашингтон, Мельбурн, Дублін і багато інших.
Відзначимо, що позиція міста в рейтингу StartupBlink залежить від кількості проектів, їх якості та бізнес-середовища стартап-екосистеми. І оцінюються ці показники власним алгоритмом авторів звіту.
Так, в Києві розробники онлайн-сервісу нарахували 321 стартапів. Крім Києва, в рейтинг увійшли такі міста України, як Одеса (235-е місце), Львів (299-е), Харків (435-е) і Дніпро (561-е). В цілому Україна за останні два роки піднялася в топі на чотири позиції.
Серед міст світу перші три місця утримують Сан-Франциско, Нью-Йорк і Лондон. Серед країн - США, Великобританія і Канада.
Карта StartupBlink створена на основі GoogleMaps. Всього на ній відзначені понад 62 тис. стартапів. У базі зібрані дані AngelList, Swissstartups.org, Elance.com та інших стартап-платформ. Карта дозволяє фільтрувати стартапи по галузях і місцем розташування, а акселератори - за кількістю грошей, які пропонуються стартапам, і по регіонах.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...