"За шкірку його і туди": У РФ поліція забрала до військкомату онкохворого студента (фото)

У столиці Росії поліцейські прийшли додому до студента Московського державного університету (МДУ) з онкологією - затримали його і насильно доправили до відділу внутрішніх справ Ясенєва, а згодом — до Черемушкинського військкомату. Про це повідомляє Телеграм-канал SOTAvision, передають Патріоти України.

Студент розповів, що один з представників правоохоронних органів погрожував йому протоколом про хуліганство. А за його вказівкою інший співробітник взяв хлопця за руку та посадив у машину. "За шкірку його і туди", — скомандував поліцейський.Згодом хлопця відпустили з повісткою і скеруванням на медогляд.

"Я студент 5 курсу МДУ, соціологічний факультет. Діагнози та документи про хворобу додаю. Незважаючи на це, мене хочуть насильно доставити у військкомат, хоча сьогодні я маю бути у лікаря", — повідомив хлопець.

Як зазначили юристи одного з місцевих правозахисних проєктів, призовники почали отримувати дзвінки із погрозами "Після того, як кільком чоловікам вручили повістки, їм зателефонували з військкомату і заявили, у разі неявки до військкомату їх "оголосять у розшук".

"Не прийдеш — пошкодуєш", — сказали одному із призовників. Як розповіли фахівці проєкту, працівники військкоматів погрожують навіть родичам призовників. Дружину одного з чоловіків залякували слідчим комітетом.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...