За те, що намагалися повернути собі... власну викрадену дитину: Українцям у Бельгії загрожує довічне ув'язнення (фото)

Ірину Руц часто бив чоловік-француз. Фото: соцмережі.

Українка Ірина Руц може потрапити за ґрати в Бельгії за те, що намагалася повернути на Батьківщину свою дитину, викрадену батьком-французом ще в квітні 2019-го. Про це глава правління Центру конституційного моделювання Геннадій Друзенко пише на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, в іншій бельгійської в'язниці утримується чоловік молодої жінки, який усиновив дитину Ірини від першого шлюбу, після того, як суд позбавив батьківських прав біологічного батька-француза.

Друзенко розповів, що бельгійське "правосуддя" загрожує довічним батькам дитини, яку вони намагалися повернути додому після того, як правоохоронна система Франції не змогла покарати Дюамеля Крістофа, колишнього заступника директора Французького інституту в Україні, який в травні 2019-го скористався дипломатичним статусом і вивіз у багажнику авто з дипномерами сина Луї Віталія Дюамеля за межі України.

За офіційним запитом України дитина перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу, але це не заважає Франції захищати права біологічного батька Луї, який проживає під Парижем з матір'ю і сином, пише Геннадій Друзенко.

За його словами, МЗС і Мін'юст України - в курсі проблеми. Нацполіція веде досудове розслідування у справі викрадення дитини, яка є громадянином України, і незаконного вивезення її за кордон, але за більш, аніж два роки жодних зрушень у справі так і не відбулося.

Друзенко звернув увагу на дивні нестиковки в справі про затримання українців:

Орендований автомобіль, в якому їхали Ірина, її чоловік і Луї, зупинили в Бельгії за 8 хвилин до того, як заяву про "викрадення дитини" було зареєстровано у французькій поліції.

Хоча чоловік Ірини зупинився на вимогу поліції і вимкнув двигун, бельгійські поліцейські направляли на українців зброю.

Європейський ордер на арешт був виписаний тільки наступного дня.

Під час касаційного оскарження законності затримання в Брюсселі прокурор Генпрокуратури Бельгії як аргумент на користь необхідності тримати Ірину з чоловіком під вартою сказав, що вони "вкрали" дитину на викраденому авто. Хоча орендований автомобіль було оголошено в розшук тільки на восьмий день після арешту Ірини та її чоловіка.

Юрист подякував главі МЗС України Дмитру Кулебі за те, що він взяв ситуацію під особистий контроль, і всім, хто допомагав в останні два роки добиватися справедливості і відновлення прав Ірини.

Він заявив, що Європа має зрозуміти: українці не є громадянами другого сорту, ми вміємо відстоювати свої права і не кидати в біді один одного. "Тому я прошу долучитися до цього кейсу всіх, хто може допомогти Ірині, її дитині і чоловікові якомога швидше повернутися на Батьківщину. А французькому злочинцю, який вважає, що дипломатичний статус дозволяє викрадати українських дітей і вивозити їх в багажнику за кордон, треба понести заслужене покарання", - підкреслив глава правління Центру конституційного моделювання.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...