За вихід з дому штрафують на 230 євро: Українка розповіла про карантин в Італії

З 10 березня в Італії триває карантин через розповсюдження коронавірусу. Всі навчальні заклади та магазини, в яких не продають речі першої необхідності, зачинені. Людям заборонено виходити з дому без поважної причини. За це накладають штраф - 230 євро, передають Патріоти України.

"Офіційно забороняють виходити з дому без екстреної причини. Порушників штрафують на 230 євро, або можуть позбавити волі до 3 років", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Ірина Кравченко, яка мешкає в італійському Барі.

"Також не можна виїжджати за межі міста. Хотіли поїхати з донькою на морське узбережжя, але цього зробити не можемо. Морально важко сидіти вдома, особливо з малою дитиною", - додала вона.

У країні продовжують працювати аптеки, супермаркети та поштові відділення. "Але їх відвідувати може лише хтось один з родини. У супермаркети запускають по 5 людей. Решта на вулиці чекають в черзі. Дистанція між людьми повинна бути не менше одного метра. Всі масово скуповують продукти, бо на вихідних супермаркети закривають також", - поділилася Ірина Кравченко.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...