"Заберіть їх негайно, і ваші діти будуть врятовані": Комаровський назвав п'ять найнебезпечніших речей у будинку

Дитину навіть в її власному будинку може чекати небезпека на кожному кроці. У кожному приміщенні є серйозні речовини, які можуть завдати великої шкоди маляті. І стати в буквальному сенсі для неї отрутою.

Лікар Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram розповів, що може принести шкоду дитині і пояснив батькам, наскільки все серйозно. Адже отрута знаходиться навіть в звичних для нас речах, передають Патріоти України.
В небезпечний список знаменитого педіатра потрапили п'ять найбільш шкідливих для малюка речей. І Комаровський радить їх прибрати з поля зору дитини.

Перше - це батарейки-таблетки. Дітей вони залучають блиском, але дуже для них небезпечні. Пристрої з такими батареями повинен бути щільно закриті. А старі "таблетки" і зовсім потрібно викинути, а не зберігати їх в будинку. Доктор попереджає - при ковтанні кислота в батарейці-таблетці може пошкодити шлунково-кишкового тракту дитини.

Далі йде алкоголь. Спиртовмісні препарати бувають не тільки у вигляді звичного алкоголю. Антисептик для рук, ополіскувач для рота зі спиртом, сироп від кашлю - можуть викликати алкогольне отруєння у малюка.

Дітей дуже приваблює косметика. Але вона небезпечна для малюків, так як у випадку з тими ж лаками для волосся, фарбі для волосся, мова йде в тому числі і про токсичні речовини.

Не варто забувати і про капсули для посудомийних і пральних машин. У багатьох дітей вони асоціюються з цукерками. При ковтанні капсули призводять до небезпечних наслідків і навіть летального результату.

І нарешті ліки. Навіть якщо кришки від них надійно закриті, а пачки з таблетками не розпечатані, для дитини це не перешкода. Будь-який тюбик при бажанні можна розкрити, а пачку розірвати.

Комаровський нагадує, що передозування медпрепаратами в більшості випадків призводить до незворотних наслідків у дитини.

Колеги прийшли провідати, але...: На Житомирщині знайшли вбитими 7-річну дитину та її батьків (фото, відео)

четвер, 2 травень 2024, 20:27

У селі Поліське Житомирської області загинула родина з дитиною. Правоохоронці почали розслідування обставини трагедії, відкривши провадження за фактом умисного вбивства. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Житомирської області, передають Патріоти У...

Бережіть себе: У партіях спецій та прянощів з Індії знайдено небезпечну отруту

четвер, 2 травень 2024, 19:54

Індійське управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) поінформувало про масштабні перевірки партій вироблених та відправлених за кордон прянощів та приправ індійського походження. Про це пише Reuters, передаю...