Забудьте про це! ТОП-3 звички з СРСР, які заважають українцям щасливо жити

Ви можете знайти їх навіть у собі, передають Патріоти України.

Хоча ера Радянського Союзу скінчилася понад тридцять років тому, однак звички, що були закладені в той період, залишаються живими й досі. Вони переходять від покоління до покоління. І деякі з них навіть заважають українцям жити щасливо.

Сервант з посудом

Його можна назвати справжнім "болем" практично кожної родини. Зізнавайтеся, у кого в батьків все ще стоїть той самий сервант, в якому зберігається купа красивого посуду, яким ніхто ніколи не користується? Кришталь, позолота, срібло й порцеляна — келихи, тарілки, супниці і кружки. І все, здавалося б, нічого, але вони просто прикрашають кімнату і збирають пилюку.

Чому це погано? Така звичка призводить до так званого "синдрому відкладеного життя". Замість того, щоб насолодитися красивим посудом вже сьогодні, отримувати від життя позитивні емоції щодня, ми відкладаємо все на потім. Але те "потім" вже може й не настати.

Величезна кількість непотребу

Безумовно, за часів СРСР існував дефіцит практично всіх товарів, а асортимент того, що все ж таки було на полицях магазинів, був мізерним. Тому всі речі, що зламалися чи зіпсувалися, намагалися самостійно лагодити. А ще не викидали доти, поки вони вже не піддавалися жодному ремонту. Однак, часто люди користувалися відвертим мотлохом.

Популярна радянська фраза "либонь знадобиться" досі часто зберігається у думках українців. Всі ці непотрібні речі припадають пилюкою на антресолях та балконах, захаращуючи простір та створюючи візуальний шум, що шкодить нашому психічному здоров'ю.

Залежність від чужої думки

Радянська влада привчила людей, що будь-яка людина може висловити свою думку, навіть, коли її про це не просять. Ба більше, часто ця думка щодо речей, які їх навіть не стосуються. Раніше навіть всі деталі подружнього життя було заведено виносити на загал.

Від того часу ситуація сильно змінилася. Проте у багатьох залишається нездорова звичка лізти в чуже життя. А ще ми часто думаємо про те, що скажуть люди, коли хочемо щось зробити. Запам'ятайте: ніхто, крім вас, не знає, як правильно вчинити.

А якщо вам дійсно потрібна чужа порада, то ви завжди можете попросити про неї у людини, яка на цьому знається

Норвегія почала відмовляти у захисті певним категоріям українців: Що відбувається

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:30

Норвегія вже відмовила у тимчасовому захисті кільком українцям, які або походять з "безпечних" регіонів, або не проживали в Україні на момент вторгнення Росії у 2022 році, передають Патріоти України. Уряд Норвегії оголосив про низку заходів жорсткої ек...

"Голь на выдумку хитра": Окупант без ніг зробив собі протези з порожніх пляшок, оскільки "наддержава" не запропонувала нічого кращого (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:20

Російським загарбникам, які залишили свої кінцівки в Україні, не вистачає протезів, у зв’язку з чим виникає потреба робити щось самотужки, використовуючи для цього будь-який мотлох, зазначають Патріоти України. Так, у соцмережах з’явилося відео з війсь...