Захищав Україну разом із братом: Зворушливі подробиці життя воїна ЗСУ, який загинув на Донбасі (фото)

Російсько-окупаційні війська посилили обстріл на Донбасі, що призвело до загибелі ще двох захисників незалежності України. Один із цих бійців – 34-річний мешканець Вінницької області Денис Кононенко. Чоловік зазнав тяжких поранень, які виявилися несумісними з життям. У нього залишився син та літні батьки. Докладніше про це читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Захищав Україну разом із братом

Водій мотопіхотної роти ЗСУ Денис Кононенко з міста Тульчин Вінницької області загинув 19 лютого приблизно о 12.40 під час мінометного обстрілу з боку терористів.

"Русскій мір" постукав у мої двері... Вбили мого брата... Світ для мене перевернувся. Я тримаюся, я воїн, я не пробачу...", – написав на своїй сторінці у Facebook його брат Дмитро.

До речі, Денис і Дмитро – не просто брати, вони двійнята. Разом росли та ходили до школи. На фронт Дмитро вирушив ще 2014 року, а 2016-го захищати Україну пішов і Денис. На передовій чоловіки служили в різних бригадах, але водили однакові машини.

Дмитро каже, що їхня служба не склалася б, якби вони були в одній бригаді. Адже кожен чекав би брата і нікуди один без одного не поїхав би. А на фронті так не можна. Чоловік дуже тяжко переживає загибель Дениса.

Денис і Дмитро народилися двійнятамиПрацював листоношею і любив риболовлю

До того, як вирушити на Донбас, Денис працював листоношею на "Укрпошті". Його запам'ятали як дуже простого та доброго чоловіка.

"Добряк, якого ще треба пошукати, дуже довірлива і чуйна людина. Його любили всі, хто його знав. Він завжди приходив на допомогу, всю роботу виконував із душею та повною віддачею. Любив риболовлю. Не просто любив, він навіть у ставку, де здохла остання жаба, обов'язково знайде рибу. Здається, він просто відчував її", – згадує його брат Дмитро.

Денис захоплювався риболовлею та полюванням

У Дениса залишилися літні батьки, бабуся, 13-річний син, брат і сестра. Усіх їх чоловік дуже любив.

То була вже його третя ротація. До цього боєць побував у Авдіївці та в Пісках. Поїхати на передову 2016 року було його власним рішенням. "Бо хотів бути потрібним. Я вже був на фронті два роки, скидав йому фотографії. Він теж захотів служити", – пояснює брат.

Денис на фронті був водієм

Денис мріяв, що війна закінчиться і він повернеться додому, де збудує собі будинок. Під час відпустки він навіть купив ділянку під будівництво. Але втілити свої плани в життя не встиг. Поховають Дениса Кононенка в рідному Тульчині.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...