Замість згорілого даху Нотр-Дам де Парі фруктовий сад: У Франції представили проект реставрації історичного собору

пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася ввечері 15 квітня, її вдалося повністю загасити лише вранці 16 квітня. Вогонь знищив шпиль, більшу частину покрівлі.

КИЇВ. 12 травня. УНН. Паризьке архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures запропонувало екологічну концепцію реконструкції даху собору Паризької Богоматері, зруйнованого в результаті пожежі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN.

Проект під назвою "Палінгенез" розробив Вінсент Каллебаут. Фірма пропонує новий дах зі скла, дуба та вуглецевого волокна, який з'єднується "одним вигнутим ходом олівця" з похилим шпилем, а вінчатиме дах півень, знайдений серед уламків після пожежі. Хочуть також відновити годинник та створити новий дизайн скла.

Під шпилем на даху буде розташований фруктовий сад і город, з яких щороку можна буде отримувати до 21 тонни фруктів і овочів, для того щоб годувати вразливі верстви населення Парижу.

Крім того, дах і шпиль вироблятимуть електрику, тепло і енергію для вентиляції собору.

Пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася ввечері 15 квітня, її вдалося повністю загасити лише вранці 16 квітня. Вогонь знищив шпиль, більшу частину покрівлі.

Слідчі вважають, що пожежа в Нотр-Дамі почалась біля основи шпиля. Пізніше стало відомо, що задіяні на реставрації Нотр-Дама робітники курили на риштованні.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...