"Занижували оцінки на тестуваннях": Працівник Nestle заявив, що його звільнили за небажання спілкуватися російською (відео)

Колишній працівник Nestle заявив, що його звільнили через вимогу вести комунікацію українською мовою. Артем Кравченко каже, що в компанії російська мова спілкування. Українськомовним занижували оцінки на тестуваннях, передають Патріоти України із посиланням на ю-тюб канал "Моя мовна стійкість".

Кравченко намагався ініціювати перехід на українську в діловому листуванні та під час тренінгів. Керівництво його листи ігнорувало. "Україна та Молдова належать до макрорегіону, головний офіс якого – у Москві. Нам вказували, щоб ми робили переклад з української на російську деяких матеріалів в робочому процесі, деякі тренінги проводив офіс у Москві, на яких ми зобов'язані бути присутніми", - розповів він.

Працівникам наполегливо рекомендували "розуміти російську", нею планували доносити важливу інформацію, додав Кравченко. На тестах занижувала оцінки людям, що вимагали спілкування українською. Вище керівництво компанії проблему ігнорувало.

Кравченко заявив, що його звільнити через нову систему оцінювання. Компанія Nestle в Instagram написала, що використовує в корпоративних комунікаціях та навчальних матеріалах українську або англійську мову, а в зовнішній комунікації — лише українську.

"Ми ведемо бізнес відповідно до місцевого законодавства та стандартів Nestle. В Україні в корпоративних комунікаціях, навчальних матеріалах ми використовуємо державну українську мову та англійську, як мову міжнародного спілкування. Уся зовнішня комунікація Nestle в Україні провадиться лише українською мовою", - наголосили в компанії.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...