Заповів розвіяти прах у горах: Помер найстаріший альпініст України

У 2006 році, коли Володимиру Моногарову вже було 80 років, піднявся на західну вершину Ельбрусу.

У Києві у віці 94 років пішов з життя легендарний і найстарший альпініст України Володимир Моногаров, який також є доктором біологічних наук і заслуженим майстром спорту з альпінізму. Тіло Володимира Дмитровича буде піддано кремації. Згідно із заповітом, частину праху поховають поруч з могилою матері на Берковецькому кладовищі, а частину українські альпіністи розвіють над горою Ушба на Кавказі, повідомляють Патріоти України.

Один з найближчих друзів Моногарова альпініст Віктор Мацько розповів, що Володимир заповідав, щоб в Приельбруссі, на відомому в альпіністських колах камені, на який кріплять таблички в пам'ять про загиблих у горах, розмістили напис: "Володимир Моногаров. Він любив гори".

Володимир Дмитрович народився в Києві в 1926 році. Він закінчив Київський державний інститут фізичної культури. Брав участь у шести Гімалайських експедиціях. Протягом 30 років керував Федерацією альпінізму і скелелазіння України. Він є автором 162 наукових робіт з питань спортивної фізіології. За все своє життя пройшов понад 100 важких маршрутів у різних гірських районах Європи і Середньої Азії.

У 2006 році, коли Володимиру Дмитровичу вже було 80 років, піднявся на західну вершину Ельбрусу. При цьому три ночі провів там у негоді. Після цього він став номінантом "Національного реєстру рекордів України", як "Найстаріша людина у світі, яка здійснила сходження на гору Ельбрус".

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...