Заради скрепної звички готові на все: Російські космонавти зізналися в "контрабанді" алкоголю на МКС - ховали навіть у скафандрах (фото)

Незважаючи на те, що в космосі суворо заборонено вживати алкоголь, деякі російські космонавти все ж змогли потайки взяти на борт корабля випивку. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

Деякі російські космонавти зізналися, що "контрабандою" проносили собою на борт в скафандрах пляшки з коньяком. Крім того, вони також використовували ємності з іншими етикетками і книги з вирізаними сторінками. За словами одного з космонавтів, він ховав пляшку в приладі для вимірювання артеріального тиску.

У свою чергу космонавт Ігор Вовк зізнався, що його колеги навмисно скидали вагу перед запуском корабля "Салют-7", щоб непомітно ховати спиртні напої в тайниках всередині скафандрів.

Справа в тому, що на МКС категорично заборонено вживати алкоголь, адже його основний інгредієнт - етанол - може нанести шкоди обладнанню станції. Більш того, з собою заборонено навіть брати продукти, в яких може міститися алкоголь. Зокрема, під забороною антисептики, духи і рідина для полоскання рота.

"Зараз із ним гуляє мама": Представник Латвії на Євробаченні-2024 прихистив песика з Харкова (відео)

субота, 11 травень 2024, 20:10

Представник Латвії на пісенному конкурсі "Євробачення-2024" – співак Dons – став одним з учасників, хто публічно підтримав Україну. Виконавець прихистив собаку з Харкова. Артист поділився, як назвав домашнього улюбленця, передають Патріоти України. Під...

Зберігалась в звичайній школі: В Австралії реконструювали стародавню єгипетську мумію

субота, 11 травень 2024, 19:34

Муміфікована голова зі стародавнього Єгипту, виставлена в шкільній бібліотеці в Австралії, тепер має нове обличчя завдяки ретельній науковій реконструкції, повідомляють Патріоти України. Стародавній об'єкт є чимось на кшталт загадки - незрозуміло, як в...