Застуда - це корисно: Лікарі розповіли, в кого може бути імунітет до коронавірусу

Фахівці вважають, що імунітет може хоча б частково пояснити, чому у деяких людей хвороба проходить безсимптомно.

Не виключено, що перехресний імунітет з антитілами, здатний допомогти організму впоратися з коронавірусом, ймовірно, існує. Статтю про це опублікована на medRxiv, передають Патріоти України.

До відповідного висновку дійшла група фахівців з Львівського медуніверситету, Академії наук, колег з ЄС і компанії Explogen, яку очолив професор Ростислав Білий. Вони виявили, що у COVID-19 є вразливим до змін при мутаціях ділянки на С-кінці поверхневого S-білка. Він входить до складу «шипа» для проникнення інфекції в клітку-жертву. Імунна система відповідає іммуногобулінами начебто IgG.
Тобто, якщо людина раніше перенесла застуду, яка викликається одним з «нешкідливих» сезонних коронавірусів, у неї, швидше за все, буде більш оперативна і ефективна імунна реакція на SARS-CoV-2. Мова про крос-реактивність (перехресний імунітет).
Вчені довели, що ті, хто вилікувалися від коронавіруса утворюють антитіла. Вони розпізнають вірус, що викликає MERS, тобто близького «родича» SARS-CoV-2. Дослідники вважають, що може бути і зворотний ефект: інші коронавіруси, типу «застуди», змушують організм виробляти перехресно-реактивні антитіла, ефективні в різному ступені і проти SARS-CoV-19.
Фахівці вважають, що імунітет може хоча б частково пояснити, чому у деяких людей хвороба проходить безсимптомно, а у інших - важко і навіть з летальним результатом.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...