Зате ізолювали та охороняють: У зараженому гуртожитку у Вишневому в усіх кімнатах немає гарячої води, 13 сімей без світла

В гуртожитку на ізоляції наразі перебувають 239 осіб.

Узятий під варту Нацгвардією гуртожиток у київському передмісті Вишневе, мешканці якого перебувають на жорсткому карантині, потребує негайного втручання місцевої влади щодо вирішення нагальних комунальних питань, повідомляють Патріоти України.

Як заявила громадська активістка з Вишневого Людмила Мартиненко, яка допомагає людям у гуртожитку, через судову тяганину із власником гуртожитку, наразі усі кімнати відключено від гарячої води, а 13 сімей ще й залишаються без світла. Місто і район так нічого і не змогли вирішити, тож люди просять про втручання області - хоча б тимчасово включити світло і гарячу воду до кінця карантину.

Що ж стосується інших потреб мешканців, то їм коштом міського бюджету вже почали доставляти харчі, а один благодійник допоміг придбати кварцову лампу для знезараження кімнат.

За останніми даними від в.о. голови Київської обласної держадміністрації Василя Володіна, які він озвучив учора, 24 квітня, на онлайновій пресконференції, в гуртожитку на ізоляції наразі перебувають перебувають 239 осіб. Усього проведено 241 ПЛР-тест, зокрема двом співробітникам гуртожитку. Також будуть обстежені і 65 співробітників поліції. Із 78 інфікованих 2 померли, 4 знаходяться лікарні, 72 - на самоізоляції. Поки що серед ізольованих лише у 10 є клінічні ознаки перебігу хвороби, а у решти - безсимптомний перебіг. Біля гуртожитку постійно чергує бригада екстреної допомоги.

Як уточнюється на сайті міськради Вишневого, 16 з 78 осіб зі підтвердженим Covid-19 16 - діти до 17 років. Окрім того, постійно проводяться нові тести. Будівля, нагадаємо, охороняється бійцями Національної гвардії. Людей звідти не випускають.

Джерело: Укрінформ

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...