Завантажити серіали можна за секунду: У Британії встановили рекорд швидкості інтернету, в який навіть важко повірити

Вчені з Університетського коледжу Лондона спільно з компаніями Xtera и KDDI Research встановили новий рекорд швидкості інтернету. Про це йдеться в публікації, оприлюдненій в науковому виданні IEEE Photonics Technology Letters. Так, швидкість інтернет з'єднання становила 178 терабіт в секунду, передають Патріоти України.

На такій швидкості всю бібліотеку фільмів і серіалів Netflix можна було б завантажити менш ніж за секунду. За словами вчених, швидкість, якої вдалося досягти їм, на одну п'яту вище, ніж попередній рекорд, який був встановлений в Японії.

Для передачі даних дослідники використовували оптоволоконний кабель, тобто, точно такий же, який використовують для передачі даних через інтернет зараз. Разом з тим, вчені вдосконалили його, розширивши світловий спектр майже в два рази.

Через оптоволокно передається оптичний сигнал, який відбивається від його внутрішніх стінок, що порівняно швидко і дешево. Як відомо, швидкість світла становить 300 тисяч кілометрів на секунду. Але оптоволоконні кабелі не прямі, а згинаються, тому швидкість руху оптичного сигналу по ним значно нижче цих 300 тисяч кілометрів на секунду. Автори вказують, що їх техніку можна застосувати, щоб поліпшити вже наявну мережеву інфраструктуру.

Мобілізація ув‘язнених в Україні: У парламенті розповіли, як це відбуватиметься

середа, 8 травень 2024, 16:23

У Верховній раді прийняли у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію ув‘язнених. Окрім осіб, що вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, ті, хто вчинив злочини проти основ ...

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...