Військові 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади розповіли про страву, яку смакують із задоволенням і завжди просять добавки. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці бригади, передають Патріоти України.
«Яка одна з найпопулярніших страв у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді? Звісно, бограч! Його готують у всіх підрозділах, але не щодня — тільки в особливих випадках. У кожному підрозділі бограч на смак по-різному, і це цілком нормально. Адже не всім щастить отримати від волонтерів спеціальну приправу — Erős Pista!», — йдеться в повідомленні.
У 1-му стрілецькому батальйоні бограч приготували бійці під керівництвом шеф-кухаря Олега (на фото він із найбільшою бородою). Олег родом із Харкова і 12 років працював кухарем у різних ресторанах. Він сам прийшов служити в 128 ОГШБр, послухавши рекомендацію свого друга дитинства, який служить тут офіцером. І не шкодує про своє рішення.
«Уперше Олег спробував бограч у Мукачеві під час базової військової підготовки. А коли приїхав у зону бойових дій, і сам почав готувати цю знамениту страву. Яка, до речі, вважається «двоєдиною» — настільки ситна, що після неї не хочеться другого. Бограч цінують і солдати з сержантами, і офіцери. Але найбільше він до вподоби піхотинцям, які виходять з «нуля» у фронтові села відновитися і відпочити. Найчастіша їхня реакція, коли привозять бограч: «Дайте добавки!», — розповіли в соцмережах бригади.
У Кропивницькому до трьох років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації, передають Патріоти України. Як ідеться у вироку Подільського районного суду міста Кропивницького, чоловік 9 вересня 2024 року о...
Українська мама Любов Жакун, яка нині мешкає у Техасі, розповіла про незвичні шкільні правила в США, що її вразили. Найбільше жінку здивувало те, що в американських школах оцінки учнів є повністю конфіденційними - ніхто не знає результатів інших, Патрі...