"Здається, почалась якась гра і затягування": Суд несподівано переніс справу щодо розстрілів Майдану, родичі обурені

Київський апеляційний суд у понеділок, 19 серпня, переніс розгляд апеляції на рішення про залишення під вартою співробітників спецпідрозділу міліції "Беркут", обвинувачених у розстрілі 49 людей осіб під час Євромайдану. Про це заявив член Громадської ради доброчесності Роман Маселко, повідомляють Патріоти України.

Судове засідання, на яке з різних регіонів приїхали 30 родичів загиблих, перенесено на 21 серпня. "Здається, почалась якась гра і затягування. Розгляд справи перетворюється на катування родичів, які втратили найближчих. Потерпілі обурені і вимагають зустрічі з керівництвом суду", - написав Маселко на своїй сторінці у Facebook.

Суд мав розглянути апеляцію щодо залишення під вартою Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка та Олега Янішевського.

Як повідомила Адвокатська дорадча група, "беркутівці" не були присутні в залі суду, але були в режимі відеоконференції. Їхні адвокати виступили проти проведення судового засідання без присутності обвинувачених.

П'ятьох колишніх "беркутівців" - Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру, Олександра Марінченка та Олега Янішевського - обвинувачують у вбивствах та інших злочинах, що 20 лютого 2014 року призвели до загибелі 49 людей на вулиці Інститутській у центрі Києва. Святошинський районний суд декілька разів продовжував їм запобіжний захід у виді тримання під вартою. Колишній командир роти спецпідрозділу "Беркут" Дмитро Садовник, якого також підозрюють у скоєнні злочинів на Майдані, утік до Росії та отримав російське громадянство.

Нагадаємо, 16 липня Святошинський суд Києва відпустив під цілодобовий домашній арешт Сергія Тамтуру. Чотирьох інших беркутівців суд постановив залишити у СІЗО. Арешт їм продовжили ще на 60 днів - до 14 вересня. Суддя пояснив, чому відпустив ексберкутівця.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...