"Зелений" хмарочос у Амстердамі: Сади між вежами, 196 квартир, і жодна з них не буде схожою іншу (фото)

В Амстердамі розпочалось будівництво незвичного багатофункціонального "зеленого" хмарочосу Valley.

За проектом нідерландського архітектурного бюро MVRDV незвична висотка має на меті оживити район Зейдас, який впродовж останніх 20 років розвивався як діловий квартал, повідомляють Патріоти України.

Valley включатиме житло, офіси і публічні простори.

Споруда складатиметься із трьох багатоповерхових веж різної висоти, найвища з яких простягатиметься вгору на сотню метрів.


"Зелений" хмарочос зводять у діловому центрі Амстердама

Офісні приміщення займатимуть найменшу частину хмарочосу – лише 7 поверхів. Найбільша частина буде відведена під житло – у хмарочосі буде 196 квартир і жодна з них не буде схожою одна на одну.

Підземні яруси будуть відведені під паркінги, а на останніх поверхах будівлі будуть бари та ресторани, звідки можна буде насолоджуватись казковою панорамою міста.

У "підніжжі" облаштують великий публічний простір The Grotto. Його оздоблять натуральним каменем, скляним дахом і сюди можна буде потрапити з вулиці.


Між вежами хмарочосу виростуть справжні сади

Між вежами створять справжні кам'яні джунглі – каскадні сходи з терасами і садами.

Проекти MVRDV відомі своєю енергоефективністю. Хмарочос Valley не стане винятком, передбачається, що він матиме нульові викиди в атмосферу.


Хмарочос від MVRDV буде енергоефективним

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...