"Жахливо згадувати темні часи": Батько 9-річної Емілі, яка пробула 50 днів у полоні ХАМАСу, розповів про стан доньки через рік після трагедії 7 жовтня

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАСу влаштували різанину на фестивалі Nova та кібуці Бері. Нападники вбили та взяли у полон сотні людей. Серед полонених була і 9-річна Емілі, передають Патріоти України.

Спочатку батько дівчинки Томас Хенд вважав свою доньку загиблою. Рік тому він казав, що зітхнув з полегшенням, адже не хотів би, щоб дитина перебувала у полоні бойовиків ХАМАСу.

Проте згодом виявилося, що дівчинка вижила і перебуває у полоні. Тоді батько зазначив, що пошкодував про свої слова щодо загибелі доньки. Загалом Емілі провела у полоні 50 днів.

Коли ірландсько-ізраїльська дівчинка повернулася з неволі, вона весь час говорила пошепки. У полоні дитина сильно втратила вагу, тому після звильнення їй необхідна була реабілітація.

Через рік після трагічних подій в Ізраїлі Томас Хенд розповів виданню The Sun про стан доньки, яка незабаром буде святкувати свій 10-й день народження.

Емілі пройшла через абсолютне пекло, але вона боєць, і вона знову посміхається. Коли її звільнили, вона боялася говорити більше, ніж пошепки, тому що терористи погрожували застрелити або зарізати її, якщо вона зробить занадто багато шуму. Але через рік вона повертається до колишнього вигляду і стала такою ж галасливою, як завжди. Зараз я ніколи не скаржуся, якою б галасливою вона не була!

У нас є новий дім у новому безпечному кібуці далі від Гази, і вона повернулася до школи зі своїми старими друзями та знову починає насолоджуватися життям. Жахливо згадувати темні часи, але я маю бути вдячним, що повернув її та дав їй усі шанси бути щасливою та насолоджуватися кожним днем", — розповів батько дівчинки.

Томас зазначив, що дівчина досі боїться гучних звуків, а перший час після повернення з полону не могла спати сама. За словами батька, дівчинці сняться кошмари, проте після консультацій з лікарями її стан значно покращився.

17 жовтня Емілі має виповнитися 10 років. Минулий свій день народження дитина зустріла у полоні ХАМАСу, тому у цьому році батько планує влаштувати для неї вечірку, яка запам’ятається.«Зараз ми щасливі, але все ніколи не буде таким, як було раніше, і ніхто не відчуває себе спроможним відновити своє життя належним чином, доки залишилися заручники в Газі не будуть звільнені», — додав Томас.

Марічка Падалко вперше розповіла, як підзвітний Коломойському московський менеджмент "1+1" виживав її з телеканалу

понеділок, 7 жовтень 2024, 19:39

Телеведуча ТСН новин на каналі "1+1" Марічка Падалко в інтерв’ю Аліни Доротюк розповіла, як її ледь не звільнили з роботи, передають Патріоти України. За її словами, подія мала місце у період 2010-2013 років. Тоді Марічка Падалко мала лише 10 хвилин н...

В Україні скоротили термін явки до ТЦК за повісткою: Адвокат пояснив, як це вплине на мобілізацію

понеділок, 7 жовтень 2024, 18:30

Від 1 жовтня скорочено термін явки до ТЦК за повісткою, але це загалом не вплине на процес мобілізації. Про це сказав адвокат, голова адвокатського об’єднання "Кравець і Партнери" Ростислав Кравець в ефірі "Апостроф TV", передають Патріоти України. "Бу...