Жили у бараках без нормальних умов: На фермі у Харківській області експлуатували дітей із заходу України

Наприкінці липня у селище Дружба Красноградського району приїхали 19-ро дітей віком від 13 до 16 років, батьків із ними не було. Усі діти — уродженці Рівненщини. Вони жили за трьома різними адресами. Їх поселили у будівлі барачного типу, належних умов там не було. Діти займалися збором ягід, повідомляють Патріоти України.

"При огляді задокументований неналежний та антисанітарний стан кімнат. Підлітки розповіли, що за збір ягід отримували гроші. Неповнолітніх оглянули медичні працівники та передали до органу опіки та піклування", — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років виправних робіт або до шести місяців арешту.

Нагадаємо, в Україні заборонено брати на роботу людей віком менше 16 років. Винятком можуть бути люди у віці 15 років, однак у разі, якщо батьки надали таку згоду. Також можуть працювати діти, які досягли 14 років, якщо вони виконуватимуть легку роботу, яка не шкодить здоров'ю та не порушує процес навчання. На це також потрібна згода батьків.

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...