Житель Прикарпаття розпилив сльозогінний газ в обличчя працівнику ТЦК

Один із чоловіків розпилив балончик зі сльозоточивим газом в обличчя військовослужбовцю, чим спричинив опіки очей. Про це повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

У вересні цього року на Івано-Франківщині працівники РТЦК та СП оповіщали військовозобов’язаних чоловіків про мобілізаційні заходи під час воєнного стану. Вони підійшли до чотирьох чоловіків, які будували будинок на неогородженій ділянці.

Після того, як військовослужбовці попросили надати для перевірки військово-облікові документи, один із чоловіків розпилив балончик зі сльозогінним газом в обличчя військовослужбовцю, чим спричинив опіки очей.

54-річному мешканцю Прикарпаття повідомили про підозру за фактом умисного заподіяння легких тілесних ушкоджень службовій особі, а саме працівнику міського РТЦК та СП, у зв’язку з його службовою діяльністю (ч. 2 ст. 350 КК України).

Санкція статті передбачає за вказане кримінальне правопорушення покарання у виді обмеження на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

"Це так не працює": Бойовий медик різко висловився про мобілізацію в Україні

субота, 19 жовтень 2024, 23:40

Більшість цивільних українців неготова поступатися Росії територіями і водночас неготова брати безпосередню участь у війні. Про це бойовий медик бригади “Азов” на позивний “Око” розповів в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua. Військовий розповів, що незадово...

На працівників ТЦК знайшли управу? Новий наказ Міноборони має обмежити незаконний тиск на військовозобов'язаних

субота, 19 жовтень 2024, 23:25

В Україні уповноважені представники Терцентрів комплектування і соціальної підтримки тепер зобов'язані перевіряти військово-облікові документи з відеофіксацію. Він буде в нагоді, якщо сторонам доведеться доводити застосування протиправних/невідповідних...