​Жити як в Європі: У Києві обмежать швидкість авто до 30 км/год

Обмеження швидкості у Києві у житлових зонах для автомобілів складе 30 км/год. Перші відповідні знаки вже почали встановлювати у столиці. Це допоможе знизити кількість жертв унаслідок ДТП. Принаймні, впевненість у цьому днями висловив заступник голови КМДА Костянтин Усов, йдеться на офіційному порталі Києва, зазначають Патріоти України.

За словами чиновника, такі ж обмеження діють у багатьох європейських містах, наприклад, у Берліні та Брюсселі, у скандинавських країнах.

"Є приклад Осло, де у 2015 році введено обмеження швидкості до 30 км/год на міських вулицях, і вже у 2019 році, згідно зі звітом Норвезької адміністрації громадських доріг, кількість жертв унаслідок ДТП там зменшилася до 1 випадку. І Київ як сучасне європейське місто також впевнено розвивається у напрямі підвищення безпеки дорожнього руху", - зазначив Усов.

Де вже сьогодні у Києві не можна їхати швидше 30 км/год?

Перший у місті знак обмеження швидкості транспортних засобів до 30 км/год з'явився у Печерському районі - на вулиці Лютеранська, де розташований ліцей, а дорожній рух тут є одним із найнасиченіших у центрі.

Фото: у Києві з'явилися знаки про зниження швидкості у житлових районах (kyivcity.gov.ua)

"Швидкість погіршує реакцію водіїв та призводить до зіткнень. Європа йде шляхом зменшення швидкісного режиму в містах", - пояснив чиновник.

Знаки про обмеження швидкості до 30 км/год у подальшому з'являтимуться у житлових зонах по усій столиці, особливо - на територіях поблизу лікарень та шкіл.

Що це дасть?

За даними Патрульної поліції Києва, за січень-квітень 2021 року у столиці внаслідок ДТП загинули 27 людей і 557 травмовані.

Тому подібні знаки, а головне - дотримання правил дорожнього руху водіями - має суттєво знизити кількість аварій у місті.

Хоча багато киян налаштовані песимістично до ініціативи влади.

"Чи готова КМДА надати громадськості статистику ДТП на тій вулиці за крайні 5 років - до введення знаків обмеження 30 і за результатами першого року з подібними обмеженнями?" - цікавиться Євген Лоюк.

  • На Лютеранській? Найнасиченіший рух?
  • Бульвар Лесі Українки слабо так?
  • Є одна проблемка. В Європі, крім обмежень, ще до організації руху докладають мізки...
  • Аж витратились на спеціальний знак, щоб їхати 30км/год не більше 100 м шляху.
  • Намагаюся пригадати, коли я по Лютеранській їздив швидше 60 км/год... Або хоча б 50 чи навіть 40... А, так - коли поспішав на Хрещатик, піддав газку і з гірки по бруківці стрілку спідометра поклав...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...