Змушений був працювати без захисту: У Росії коронавірус вбив молодого лікаря (фото)

У Росії, охопленій коронавірусом, від ускладнень COVID-19 помер 28-річний лікар з Уфи Наіль Саматов. Повідомлення про смерть лікаря Наіля Саматова було опубліковано 6 травня на сторінках Єгорьєвської центральної лікарні в соціальних мережах, передають Патріоти України.

Як пише " Idel.Реаліі ", в кінці квітня у Саматова була діагностована двостороння пневмонія, викликана коронавірусною інфекцією. У важкому стані він був доставлений на лікування в Москву, але, не дивлячись на зусилля медиків, врятувати його не вдалося.

За словами колег, Наіль Саматов заразився на коронавірус на роботі. Він ходив на виклик до хворого, у якого був підтверджений Covid-19. Цей чоловік незабаром помер. У молодого лікаря з засобів захисту були тільки маска і рукавички, перший час захисними протичумними костюмами їх не забезпечували, розповіли колеги.

В середині квітня Наіль захворів і взяв лікарняний. Тиждень у нього була висока температура під 41 градус, вона ніяк не збивалася, антибіотики не допомагали, потім два тижні він був на апараті ШВЛ в Єгорьєвську, але стан медика погіршився, і його відвезли на реанімобілі до Москви, але і там не змогли врятувати. За словами колег, ще один лікар з Єгорьєвська з коронавірусом знаходиться в Москві у важкому стані.

За словами знайомих, це був здоровий чоловік без проблем зі здоров'ям. Сильна втома і велика перевантаженість на роботі через пандемію коронавірусу стали причиною зниження імунітету, важкого перебігу хвороби і смерті молодого медика.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...