Знайшов спосіб дати про себе знати: В Україну повернули хлопця, якого російські окупанти викрали з Маріуполя

Знайшов спосіб дати про себе знати: в Україну повернули хлопця, якого російські окупанти викрали з Маріуполя

В Україну вдалося повернути ще одну дитину, яку російські загарбники незаконно вивезли з окупованого Маріуполя. Тепер на підконтрольній українській владі території перебуває 17-річний Вʼячеслав. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передають Патріоти України.

Там розповіли, що хлопець зростав без батьків і навчався у Маріуполі. Після окупації міста росіяни депортували неповнолітнього до міста Шахтарськ Донецької області. Уже там, на підконтрольній ворогу території, Вʼячеслав знайшов спосіб звʼязатися з українською владою.

"Втім, сильний духом і кмітливий хлопчина знайшов спосіб дати про себе знати. Далі було багато кропіткої роботи волонтерів і державних органів", – сказано в повідомленні. У суботу, 27 травня, Вʼячеслав приїхав до Києва.

До його повернення з окупації долучилися Міністерство закордонних справ України, Служба у справах дітей Деснянського району Києва, головна спеціалістка відділу опіки/піклування, усиновлення та сімейних форм виховання Аліна Долженка, програмна директорка "СОС Дитячі Містечка Україна" Дар’я Касьянова, а також "Українська мережа за права дитини".

"Нагадуємо, якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48", – нагадали в Мінреінтеграції.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...