Знаходив людей у скрутному становищі та обіцяв заробіток: На Харківщині судитимуть фермера, який тримав рабів (фото)

Слідчі наразі встановили 15 потерпілих.

До Сахновщинського районного суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 57-річного власника фермерського господарства у Сахновщинській громаді, який експлуатував людей, що перебували у скрутному стані, передають Патріоти України.

Як установили слідчі, фермер підшукував собі рабів у Харківській і Дніпропетровській областях. Його цікавили люди із числа соціально незахищених верств населення. Чоловік пропонував їм роботу на своїй фермі, обіцяв виплачувати високу зарплатню, забезпечувати їх триразовим харчуванням та надавати гідні умови праці. Однак після того, як привозив людей на ферму, відбирав у них документи та мобільні телефони, й змушував працювати як рабів.

"Про виконання обіцянок щодо гідних умов праці і нормований восьмигодинний робочий день теж не йшлось — люди були вимушені жити в антисанітарних умовах, тяжко працювати, не отримуючи зарплатню. Власник господарства примушував їх виконувати сільськогосподарські роботи просто за продукти харчування, яких не вистачало для мінімальних потреб людини і тим більше для важкої праці", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 1, 2 ст. 149 (вербування, переміщення людини, з використанням обману та її уразливого стану, з метою трудової експлуатації, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...