Знати заздалегідь: Вчені відкрили "запах смерті", який відчувають майбутні покійники

Перед смертю люди відчувають певний аромат. Про це розповіли вчені зі школи психології Університету Кента Planet Today, передають Патріоти України.

За їх словами, у людини є древній нюховий рецептор, що пробуджується перед загибеллю, за допомогою якого вона і відчуває певний аромат. В рамках наукової роботи фахівці провели експеримент. Вони попросили добровольців вдихнути запах аміаку, води та путресцина. Виявилося, що останній провокує у людей сильну тривогу, хоча раніше цей запах не був їм знайомий і не був пов'язаний з поганими асоціаціями.
Вчені пояснили, що перед смертю тіло людини починає "ламатися", а процес цей пов'язаний з ароматами, одним з яких і є путресцин - надзвичайно неприємний запах, вперше він був виявлений в продуктах гнильного розпаду білків.
Також із «запахом смерті» у людей асоціюється трав'яний аромат. При цьому відчувати запахи люди можуть почати за рік до смерті.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...