Знижки давай: "Євробляхери" прийшли до Зеленського

Активісти організації "АвтоЄвроСила", яка лобіює інтереси власників нерозмитнених авто, зажадала від президента Володимира Зеленського змінити формулу розрахунку акцизу, прибравши з неї коефіцієнт віку.

Звернення організатори записали прямо біля Адміністрації президента. Зараз формула розрахунку акцизу складається з: коефіцієнта віку авто (в роках), об'єму двигуна і базової ставки. Активісти ж хочуть, щоб розмір акцизу не залежив від того, скільки років автомобілю.

"Вважаємо, що найбільш прийнятний варіант, який швидко можна ввести з мінімальними змінами в законодавстві, це в існуючому законі з формули розрахунку акцизу прибрати коефіцієнт віку автомобіля, який доходить до 200% від його вартості", – заявили активісти.

Відзначимо, в Україні ще в 2018-му прийняли рішення ввести драконівські штрафи для водіїв на єврономерах. Однак після протестів євробляхеров Рада пішла на поступки і відстрочила покарання до 22 серпня.

"Пане Президенте! Ми, ваші виборці, просимо Вас невідкладно розглянути цю пропозицію, не допустити грабежу захистивши інтереси всіх українців", – йдеться у зверненні.

Які штрафи вводять:

  • за водіння машини на єврономерах – 8 500;
  • повторне протягом року водіння – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;
  • якщо затримав розмитнення на термін до 1 доби – 170 грн;
  • від 1 до 10 діб – 340 грн;
  • від 10 до 20 діб – 8 500;
  • від 20 до 30 діб – 85 000 грн;
  • від 30 діб – 170 000 грн.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...