"Залишатися в Україні за 6-8 тисяч? Та нехай вони йдуть подалі!": Українець розповів, чому буде "прориватися" на заробітки за кордон

Українці, які під час карантину повернулися на батьківщину з європейських країн, не збираються працювати за копійки. В їх планах повернутися в Європу, де гідно оплачується праця. Як розповів колишній прикордонник Олег Гринчак, він починав у Чехії з укладання плитки та бордюрів, за що отримував 1,5 тисячі доларів, передають Патріоти України.

Після цього він працював столяром по виробництву вікон та дверей, а недавно він отримав право працювати безпосередньо з замовником як підрядник і йому видали спеціальну робочу візу.

Також чоловік розповів, що не збирається працювати в Україні за 6-8 тисяч. "А залишатися в Україні за 6-8 тисяч, то нехай вони йдуть подалі! Вони пенсіонерам повинні платити таку пенсію, а не робочим", - сказав Олег. За словами заробітчанина, він не зміг повернутися до Чехії, тому що не встиг до закриття кордонів.

"Мені сказали, що візу відкриватимуть протягом півроку, тому ми зі знайомим набрали замовлень на вікна та двері. Віза прийшла через два місяці, але я вже повинен був доробити те, що взяв. Закінчив роботу і на наступний день виїхав - і за кілометр перед нами угорці кордон закрили, пускали тільки своїх. Виїхав би на день раніше - було б супер. Сидів би в Чехії - фірма на карантин не закривалася, тому що люди працюють далеко один від одного ", - зазначив Олег.

При цьому він додав, що його віза є в базі даних, але при цьому в паспорті стоїть інша віза. Таким чином, йому спершу потрібно відправитися в Чехію, щоб отримати дворічну візу. "Зараз угорські кордони відкриті, але, кажуть, перетин чеського кордону залежить від зміни прикордонників, - одні пускають, інші не пускають. З восьми моїх знайомих шістьох пустили, а двох завернули. У них якась неузгодженість у законодавстві вийшла. Але якщо мене зараз чехи загорнутий назад, то віза згорить", - поскаржився він.

Джерело: Апостроф

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...