Зовсім не жінка: Археологи завдяки комп'ютерній томографії розгадали таємницю єгипетської мумії (фото)

Вчені досліджували єгипетську мумію, прикрашену жіночим портретом, і з'ясували, що там тіло дитини, яка померла в 5-річному віці. Про це повідомляє Live Science, передають Патріоти України.

Дослідники провели сканування з високою роздільною здатністю і рентгенівськими "мікропучками" і дізналися більше про таємничу дитину. Комп'ютерна рентгенівська томографія зубів і стегнової кістки мумії підтвердила вік дівчинки, але не пролила світло на причину смерті. А рентгенівські промені виявили загадковий об'єкт, який був поміщений на живіт дитини, припускають, що це амулет.

Згідно з дослідженням, розмір тіла дівчинки становив 937 міліметрів від верху черепа до підошов ніг, а обгортання додавали ще 50 мм.

"Це перший раз, коли дифракція рентгенівських променів була використана на неушкодженій мумії", - сказав провідний автор дослідження Стюарт Сток.

Відзначимо, що мумія, відома як "Портретна мумія Хавара №4", знаходиться в бібліотеці Гарретт-Євангелічної теологічної семінарії в США, вона була розкопана між 1910 і 1911 роками і датується приблизно першим століттям нашої ери.

"У римську епоху в Єгипті почали робити мумії з портретами, прикріпленими до лицьової сторони. Багато тисяч були зроблені, але більша частина портретів була видалена з мумій, які у нас є - можливо, тільки від 100 до 150 портретів ще прикріплені до мумії", - сказав Сток.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...