Зроблено в Україні, або Найцікавіші і новаторські мобільні додатки вітчизняних розробників

IT-сфера в Україні щорічно зростає на 11-26% незалежно від загального стану економіки.

В Україні IT-сфера з року в рік демонструє дивовижні результати і досягнення. Спектр робіт найбільших українських компаній досить широкий: від розробки онлайн-ігор до оптимізації та автоматизації різних процесів. За даними International Trade Centre, Україна входить до ТОП-25 найбільших експортерів інтелектуального продукту в світі, 70% експорту становить розробка програмного забезпечення на замовлення. Згідно з дослідженнями, IT-сфера в IT-сфера в країні щорічно зростає на 11-26%, незалежно від загального стану економіки. Українські компанії також славляться тим, що розробляють безліч якісного софта для смартфонів, починаючи від ігор і головоломок, закінчуючи навігаторами і онлайн-гідами. Журналісти зібрали цілий список цікавих і якісних мобільних додатків від українських розробників і розповідає, на що тут варто звернути увагу, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Спорт, здоров'я і екологія

Якраз нещодавно "Сьогодні" писали про те, що додатки компанії Genesis вирвалися до топ кращих програм Apple App Store жовтня. Ця компанія створює цілий пакет додатків для занять спортом – BetterMe. У жовтні фітнес-додатки BetterMe: Weight Loss Workouts і BetterMen: Workout Trainer очолили категорії "Здоров'я та фітнес" в App Store.

В магазинах представлена ціла серія їх додатків:

  • BetterMe: Weight Loss Workouts (App Store і Google Play) – додаток для схуднення;
  • BetterMen: Workout Trainer (App Store і Google Play) – тренування і вправи;
  • BetterMe: Calm, Sleep, Meditate (App Store і Google Play) – медитація, здоровий сон, контроль емоцій;
  • BetterMe: Yoga (App Store)
  • BetterMe: Walking (Google Play) – спортивна ходьба для схуднення;
  • BetterMe: Weigth Loss Running (Google Play) – біг для схуднення

У додатках потрібно вказати свій зріст, вагу, переваги в їжі, очікуваний результат, фізичну форму. Після цього програма підбирає індивідуальні тренування і фізичні навантаження.

Всі ці програми скачати можна безкоштовно: тільки вже після того, як ви введете свої дані, програма попросить оформити підписку. До речі, всі додатки виключно англійською мовою, і перекладу для них немає.

У Google Play є досить нехитрий, але корисний додаток – Доступні ліки. За фактом, це карта аптек, які вже підключилися до урядової програми з однойменною назвою. У цьому додатку зібрані всі аптеки і детально розписано, які саме ліки в них можна придбати. У розробці ще перебуває можливість шукати на карті безпосередньо ліки. Додаток безкоштовний, повністю українською мовою.

Ще одна корисна програма – Ліки Контроль. Завантажити його можна, як для iOS, так і для Android-пристроїв. Це актуальна база зареєстрованих в Україні ліків і інструкцій до них. Тут можна перевірити, чи не є ліки підробкою, знайти їх аналоги, дізнатися, як потрібно зберігати препарати і що робити, якщо вам попався неякісний товар. Також тут є фотовзірці упаковок препаратів, які наочно демонструють все, що повинно бути на коробці.

Сортуй - це еко-додаток, що допоможе українцям розібратися, як правильно сортувати сміття. Тут є різні категорії сміття, і додаток підказує, куди його можна віддати, чи переробляється він, чи відразу відправиться на звалище. До слова, додаток відразу дає і інтерактивну карту, на якій вказані пункти прийому паперу, пластику, скла і т.д. Також тут можна ознайомитися з регіональними особливостями переробки сміття. Додаток доступний для скачування в App Store і Google Play.

Навігація, доставка і ціни

Мабуть, про програму Easy Way ви напевно чули. До слова, розробили його теж в Україні. Це розклад наземного транспорту – автобусів, тролейбусів, трамваїв, маршруток, електричок і т.д. Зараз такий розклад є в 61-му українському місті.

Додаток показує, куди і який транспорт їде, скільки машин перебуває в русі на даний момент, і в режимі реального часу відстежує, де знаходиться потрібна вам маршрутка або автобус. Також тут можна побудувати маршрут з однієї точки до іншої і точно дізнатися, скільки все це коштуватиме і скільки займе часу.

Крім українських міст, тут також доступні міста Болгарії, Хорватії, Казахстану, Молдови, Польщі, Сербії та Росії. Додаток можна завантажити в App Store і Google Play.

Додаток TravelPost допоможе доставити посилку, не користуючись послугами пошти. Так, після реєстрації в додатку з'явиться список водіїв і їх маршрути, можна подивитися, хто, куди і коли їхатиме, і передати цьому водієві посилку. Також доступна і зворотна послуга – список посилок, які люди хочуть відправити. Можна просто вказати свій маршрут або ж описати посилку, і кур'єр або замовник знайдуть вас і зв'яжуться для обговорення деталей. У додатку наразі не багато користувачів, але вже є з чого вибрати. До слова, маршрути в додатку можуть виходити і далеко за межі України. Щоправда, загадкою залишається, які гарантії того, що вашу посилку доставлять в цілості й схоронності.

Щоб стежити за фінансами і вигідно купувати різні товари, також можна просто завантажити потрібну програму. Так, в Price.ua можна вибрати цікаву для вас категорію, товар і порівняти ціни в магазинах, щоб вибрати найоптимальнішу пропозицію. Тут можна прочитати відгуки і характеристики товарів, дізнатися адреси і контактні дані магазинів.

Costless - сервіс порівняння цін на продукти та інші товари в магазинах України. У додатку можна порівняти ціни на товари в різних магазинах, відсканувати штрих-код товару і дізнатися, скільки він коштуватиме, також є швидкий калькулятор, який допоможе розібратися, вигідну знижку пропонує магазин чи ні. Також в Costless є вкладка з акціями, які проходять в магазинах, фільтр магазинів і навіть менеджер дисконтних карток.

Ігри та фільми

Fander - це додаток для кіноманів. За своєю специфікою воно схоже на Тіндер. Вам показують обкладинки фільмів, їх потрібно скидати вліво або вправо, залежно від того, дивилися ви цю стрічку чи ні. Також фільми відразу можна додавати до списку переглядів на майбутнє. Тим картинам, які ви дивилися, потрібно поставити оцінку, на підставі якої додаток підбере для вас оптимальне кіно або серіал, які повинні вам сподобатися.

Раніше ми вже розповідали про популярні українські онлайн-ігри і розробників, але зараз вирішили нагадати про декілька крутих додатків, які допоможуть скоротати час.

Філворди давно стали дуже популярним способом скоротати довгі години очікувань. Зараз в Google Play. доступна гра "Філворди українською", де на полі з букв потрібно складати слова. Нехитра задумка, але досі актуальна, та й, до того ж, допоможе розширити словниковий запас і підтягнути свою українську. В принципі, в магазині можна знайти десятки подібних ігор, ребусів, кросвордів і т.д.

Розробники NashaGra, які випускають чимало українських головоломок, створили гру, де потрібно розгадувати українські прислів'я, – "Розгадай прислів'я". Тут потрібно відгадувати відсутні слова і записувати відповіді, складаючи літерні пазли. З огляду на різноманітність українських прислів'їв – нудно точно не буде.

Симулятор Україна і Симулятор Україна 2.0. допоможуть стати президентом України і керувати державою на свій розсуд. Тут можна управляти економікою, інфраструктурою, піклуватися про екологію, вирішувати, якими будуть витрати на комуналку і т.д. У ході гри доведеться справлятися з кризовими ситуаціями, прислухатися до своїх радників, робити правильні інвестиції і прокачувати довіру різних верств населення. Загалом, нудьгувати теж не доведеться.

І це, звісно, не все – є ще безліч цікавих, захоплюючих і корисних ігор і додатків, які розробляли українці. Тож IT-сфера нашої країни вже точно може приємно дивувати.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...