Зводили з розуму чоловіків: ТОП найсексуальніших акторок СРСР (фото)

Експерти склали рейтинг найсексуальніших артисток СРСР, передають Патріоти України.

Тетяна Самойлова

Секс-символ — побитий штамп і абсолютно недоречний щодо фантастичної Тетяни Самойлової, яка блискуче зіграла в стрічці Михайла Калатозова "Летять Журавлі".

Коли фільм несподівано отримав Золоту пальмову гілку в Каннах, "Известия" надрукували про це крихітну замітку, без фото й імені режисера. Такі вже були часи.

А Самойлова стала зіркою радянського кіно і кумиркою мільйонів... але ненадовго, подальша кінокар'єра акторки, на жаль, не склалася.

Її фільмографія відносно невелика, а головну роль в кіно вона зіграла ще раз, в картині "Анна Кареніна". Померла Тетяна Самойлова 4 травня 2014 року у віці 80 років.

Анастасія Вертинська

Акторка романтичного амплуа і якоїсь неземної краси. Її вершина слави – це, звичайно, Ассоль з "Червоних вітрил". Потім була Гуттіере з "Людини-амфібії" – і знову грандіозний успіх, потім ролі в "Гамлеті" (Офелія), "Анні Кареніній", "Війні й мирі" – і всюди величезний успіх.

Свою мегауспешну кінокар'єру Анастасія Олександрівна закінчила в 2002 році, але ще якийсь час грала в театрі. Зараз її основне заняття – онуки, а захоплення – кулінарія. Останні кілька років Вертинська курирує кухарів у ресторанах свого сина, Степана Михалкова... і цілком задоволена життям, їй усе вдалося.

Світлана Тома

У 1976 році в радянський кінопрокат вийшла стрічка режисера Лотяну "Табір іде в небо" за мотивами оповідань Горького. Фільм став лідером прокату року (64,9 мільйона глядачів), а Світлана Тома, яка зіграла роль циганки Ради, мрією всіх чоловіків СРСР.

"Оголення" в ті часи, в радянському кіно, явище унікальне. Можна на пальцях перелічити акторок, що були готові зніматися "без нічого". Тома ризикнула, чим, можливо, і забезпечила творінню молдавського режисера грандіозний успіх.

Артистка жива й здорова донині, грає в театрі, в кіно знімається здебільшого в епізодичних ролях. Останній фільм за участю Світлани Андріївни побачив світ у 2016 році.

Олена Кондулайнен

Олена Кондулайнен — класичний приклад секс-символу в кіно, правда, коли в СРСР вже офіційно визнали, що секс все ж існує. До речі, цей титул цілком офіційно присвоїли акторці журналісти "Московського комсомольця".

Кондулайнен часто називають "російською Марлен Дітріх" завдяки зовнішній схожості і якійсь особливій чуттєвості. А секс-символом Олена стала після виходу на екран картини Хусейна Еркенова "100 днів до наказу", еротичні сцени в якому викликали неабияке обурення в суспільстві. Втім, тривали вже зовсім інші часи, і артистку, за її власним визнанням, це мало хвилювало.

У 1993 році вона навіть створила партію "Вільної любові", назва якої говорить сама за себе. Знімалася, та й продовжує зніматися, Олена Кондулайнен і донині, нехай і не в головних ролях, а також вона пробує себе у вокалі, виконуючи авторські пісні.

Джерело: Обозреватель

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...