Звучить моторошно, але: У Дніпрі побудують крематорій як у Німеччині - теплом з печей зможуть опалювати будинки і школи

У Дніпрі вирішили побудувати сучасний крематорій, який буде відповідати всім європейським стандартам. Про це розповів заступник мера Дніпра Михайло Лисенко. На відео на своїй сторінці в Facebook він провів екскурсію по крематорію в Німеччині, за проектом якого буде побудований крематорій в Дніпрі, передають Патріоти України.

За його словами, крематорій в Дніпрі будуватиме німецька компанія IFZW. Кремаційна піч буде складатися з трьох відсіків: 1 відсік - де відбувається основне горіння, 2 відсік - де відбувається додаткове спалювання, 3 відсік - потрапляння остиглого праху.

Лисенко розповів, що після кремації прах відправляється на сортувальний стіл, де за допомогою магніту витягуються всі металеві предмети. Після подрібнення прах потрапляє в урну.

За його словами, температура горіння в печі досягає позначки в 1000 °С, в середньому процес кремації займає від 40 до 50 хвилин.

У крематорії встановлені теплообмінники, які дозволяють опалювати прилеглі будівлі. «Тепло з печі використовується для обігріву сусідніх будинків і школи, розташованої поруч», - розповів Лисенко.

Як наголосив заступник мера, дим проходить кілька етапів очищення і на виході "абсолютно безпечний для довкілля". "Розмови про чорний їдкий дим, про те, що всі будуть цим дихати і всі помруть, безпідставні. Викид в атмосферу дорівнює нулю", - сказав Лисенко.

Мобілізація ув‘язнених в Україні: У парламенті розповіли, як це відбуватиметься

середа, 8 травень 2024, 16:23

У Верховній раді прийняли у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію ув‘язнених. Окрім осіб, що вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, ті, хто вчинив злочини проти основ ...

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...