Звичка відсипатися у вихідні дні збільшує ризик інсульту та ожиріння: Вчені приголомшили висновками

Звичка відсипатися на вихідних збільшує ризик інсульту та ожиріння, – дослідження

Вчені з Королівського коледжу Лондона з'ясували, що невелика зміна часу пробудження може помітно порушити біологічні ритми організму і збільшити ризик серцевих нападів, ожиріння та інсультів, передають Патріоти України.

Як повідомляє Daily Mail, у рамках найбільшого у своєму роді проєкту з вивчення харчування ZOE Predict вчені оцінили дані 934 здорових людей без зайвої ваги, які спали щонайменше сім годин на добу. Були проаналізовані зразки мікробіому крові, випорожнення та кишківника, а також рівні глюкози.

Відхилення від режиму сну на вихідних призводило до збільшення кількості кишкових бактерій, пов'язаних з ожирінням, серцевими нападами та інсультами. Також було виявлено, що така звичка пов'язана з частим вживанням солодких напоїв та меншою кількістю фруктів та горіхів у раціоні.

У попередніх дослідженнях відхилення від режиму сну на вихідних було пов'язане з розумовою втомою та збільшенням ваги. Автори дослідження вважають, що 90 додаткових хвилин у ліжку достатньо, щоб порушити роботу внутрішнього біологічного годинника, який впливає на ряд функцій від імунітету до травлення.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...