Помер знаменитий український футболіст, якого не зміг переманити сам Лобановський

У віці 74 років пішов з життя легендарний футболіст "Карпат" та "Металіста" Ростислав Поточняк, який брав із львів'янами історичний Кубок Радянського Союзу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив багаторічний пресаташе ФК "Карпати" Юрій Назаркевич, передають Патріоти України.

Львівському клубу Поточняк віддав 11 років своєї кар'єри (у 1966--1977 роках провів 338 матчів, забив 6 м'ячів), вигравши у 1969 році з командою Кубок Радянського Союзу (більшою кількістю ігор у складі «Карпат» міг похвалитися лише Лев Броварський). Ще п'ять років захисник відіграв за «Металіст», виводячи харків'ян на поле з капітанською пов'язкою.

У складі молодіжної збірної Радянського Союзу Ростислав Поточняк грав пліч-о-пліч з Олегом Блохіним, Володимиром Гуцаєвим, Гіві Нодія, Леонідом Буряком, ставши в 1972 році віцечемпіоном Європи. У футболці олімпійської збірної Союзу львів'янин перемагав на знаменитій арені «Парк де Пренс» команду Франції (3:1), а ще брав участь у турне Південною Америкою.

Поточняка хотів бачити у київському «Динамо» сам Валерій Лобановський, але футболіст залишився вірним «Карпатам». Кажуть, через роки Валерій Васильович сказав на одній із нарад, що Поточняк — єдиний футболіст, який не доїхав до Києва (на його місце тоді запросили Михайла Фоменка).

Після завершення кар'єри у 1987 році Ростислав Поточняк працював старшим тренером рідних «Карпат», а також працював у дитячо-юнацькій футбольній школі львівського клубу.

У квітні 2020-го ветеран футболу переніс дорогу операцію із заміни кульшового суглоба, після чого на легенду чекала тривала реабілітація.

"Це моє життя": Розлучений Сергій Танчинець відреагував на чутки про романи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:44

Лідер гурту "Без Обмежень" Сергій Танчинець, якому приписують роман з його піарницею, відреагував на чутки про нові стосунки. Артист зазначив, не має наміру коментувати особисте життя. І просить прихильників не ставити йому запитань про це, а зосередит...

Хоче отримати громадянство США: Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною і більше не вважає себе британцем

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:50

Принц Гаррі відмовився від права на проживання у Великій Британії та оголосив Америку своїм домом у нових документах. Герцог Сассекський "розглядає" отримання громадянства США, що може означати відмову від королівських титулів. Повідомляється, він дав ...