Родинна коштовність Віндзорів: Перлинний браслет сестри Єлизавети II, принцеси Маргарет, продали за рекордні $500 000 (фото)

На аукціоні продали родинну коштовність Віндзорів, перлинний браслет принцеси Маргарет. Покупцеві прикраса обійшлася в рекордні пів мільйона доларів. Про це пише Standard, інформують Патріоти України.

Перлинний браслет із діамантовою застібкою в стилі ар-деко, створений у 1925 році, був одною з улюблених прикрас молодшої сестри королеви Єлизавети. Принцеса Маргарет одягала його для офіційного портрета в 19 років.

Знаменитий знімок зробив відомий фотограф Сесіл Бітон 8 липня 1949 року. Опублікований він був у день її народження — 21 серпня.

Пізніше Сесіл записав у своєму щоденнику враження про цю зустріч. "Вона була на спортивному матчі в цей день, але вона прийшла і стрімко переодяглася в сукню, яку для неї вибрали. Це було досить нудна біла сукня з білого тюлю, розшите паєтками, але Маргарет мала в ньому прекрасний вигляд. Вона була сильно нафарбована, а її очі, пронизливо-блакитні, здавались котячими і лютими, чистими і юними", — написав фотограф.

Знімок Маргарет став культовим і тиражувався багато разів. Ця історія підігріла інтерес до браслету, так що продали його за майже 400 тисяч фунтів стерлінгів, що становить понад пів мільйона доларів. Раніше браслет вже виставлявся на торги Christie's в 2006 році.

Хоче отримати громадянство США: Принц Гаррі остаточно розірвав зв'язки з королівською родиною і більше не вважає себе британцем

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:50

Принц Гаррі відмовився від права на проживання у Великій Британії та оголосив Америку своїм домом у нових документах. Герцог Сассекський "розглядає" отримання громадянства США, що може означати відмову від королівських титулів. Повідомляється, він дав ...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...