"Шанси залишитися в живих - один до десяти": Лікар оцінив перспективи співачки МакSим, яка в лікарні у тяжкому стані

Лікар-імунолог Володимир Болібок оцінив шанси співачки МакSим (справжнє ім'я — Марина Абросимова) вижити в разі переведення з апарату штучної вентиляції легенів на систему екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО). Про це пише "Вечірня Москва", передають Патріоти України.

Представник співачки вже спростував цю інформацію, проте підтвердив, що вона дійсно знаходиться в украй важкому стані. За словами фахівця, переведення на ЕКМО говорить про дуже важку ситуацію. Це означає, що легені повністю відмовили і людина не дихає самостійно навіть за допомогою апарату штучної вентиляції легенів.

«Суть роботи механізму ЕКМО наступна: у пацієнта забирають кров, проганяють через апарат, насичують її киснем і повертають назад. Фактично у пацієнта — штучна легеня. Летальність тут більше 90%», — сказав він.

Коли уражено 100% альвеол легенів, газообмін стає неможливим — людини переводять на апарат ЕКМО, додав імунолог. Болібок підкреслив, що якщо інформація про співачку все-таки підтвердиться, то ситуація у МакSимвкрай важка. «Коли людину переводять на ШВЛ, шанси залишитися в живих — один до двох, а при ЕКМО — один до десяти», — підсумував він.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

"Сіла знову на антидепресанти": Катерині Тишкевич стало гірше - повернувся сильний головний біль, випадає волосся

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:53

Українська акторка Катерина Тишкевич повідомила про погіршення самопочуття внаслідок невідомої хвороби, через яку в грудні минулого року 10 днів провела в реанімації, три з яких - у комі. Зірка понад тиждень втрачає волосся та страждає на хронічний гол...