"Вони спілкувалися українською": Валентина Хамайко назвала двох людей, які українізували модельний бізнес в 2000-х

Українська телеведуча Валентина Хамайко, яка з 14 років займалася модельним бізнесом, розповіла про те, як в індустрії ставилися до української мови на початку 2000-х. За словами знаменитості, її виховували у любові до солов'їної, тож вона прийняла для себе непохитне рішення дотримуватися мовних принципів, передають Патріоти України.

Про це Хамайко розповіла в інтерв'ю Аліні Доротюк. Вона зазначила, що тоді серед модельного оточення панувала російська. "І коли ти навіть десь робив якісь спроби, чи ти з мамою говорив, на тебе всі завжди так дивилися, ніби "Звідки ти приперлася?" Але своєрідну підтримку і опору я відчула тоді, коли з'явилися Ірина Данилевська і Володимир Нечипорук", – поділилася ведуча про засновників Ukrainian Fashion Week.

"Вони спілкувалися українською", – додає Хамайко, називаючи їхні погляди своєю тодішньою "внутрішньою опорою". "Тим паче, що прізвище Нечипорук для мене достатньо рідне, – розповіла цікавий факт гостя. – Це дівоче прізвище моєї бабусі. І тому вони мені завжди були дуже рідними і дуже особливими людьми. І я їм завдячую тим, що далі я почала і в модельній агенції більше спілкуватися українською, залишаючись сама собою, не переходячи на російську".

Про важливість мови Хамайко говорила і надалі – у 2001-му вона стала найкращою моделлю року в Україні і виграла приз "Чорна перлина": "І вже про мову, на "Чорній перлині" я говорила українською. Тобто вони мені дали ось таку опору. Я завжди знала, що моя сім'я, яку я вже буду створювати, вона буде українськомовною".

"Попереду ще довгий шлях": Принц Вільям прокоментував стан хворої на рак Кейт Міддлтон після закінчення хіміотерапії

п’ятниця, 13 вересень 2024, 11:54

Принц Уельський поділився свіжими новинами про стан здоров'я його дружини Кейт Міддлтон, хворої на рак. Нещодавно герцогиня заявила, що завершила 9-місячний курс хіміотерапії. Вільям відвідав громадську початкову школу "Швейцарська долина" в Лланеллі, ...

Прямо пропонували інтим: СолоХа розкрила пікантну деталь кастингу в один із найпопулярніших гуртів України

п’ятниця, 13 вересень 2024, 11:28

Українська співачка СолоХа, відома своїми піснями "Смайлик-кохайлик", "Булочка" і "Омана", зізналася, що їй надходила пропозиція від продюсера Дмитра Костюка стати учасницею популярного співочого гурту 2000-х "ВІА Гра". Утім, на той час 19-річна артист...