Діти будуть у захваті! Як приготувати смачний молочний кисіль

Коли надворі термометр показує понад тридцять градусів, ми шукаємо чогось холодненького. Зазвичай, це морозиво, компот чи зелений чай із холодильника. Але можна приготувати ось цей смаколик – молочний кисіль. Він може бути рідким і густим, який більше подобається, передають Патріоти України.

Як приготувати молочний кисіль

Для його приготування нам необхідні такі продукти: молоко, цукор, крохмаль (кукурудзяний або картопляний), ванільний цукор.

Спочатку поставте на плиту кип’ятити 1 літр молока. Тим часом розмішайте в склянці холодного молока крохмаль.

Для рідкого – 1 ч.л. крохмалю на кожен стакан молока. Отже, для 1 літра молока – 5 ч. ложок.

Для густого – 1 ст. л. крохмалю на 200 мл молока, тобто 5 ст. ложок.

Коли молоко закипить, насипте цукор – 3-4 ст. ложки. В киплячу солодку суміш влийте молоко з крохмалем і швидко помішуючи, доведіть до кипіння. У кінці всипте 1-2 пакетики ванільного цукру.

Розлийте по креманках чи по тарілках, остудіть і покладіть у холодильник на кілька годин. Перед смакуванням можна полити вишневим чи будь-яким кислим варенням, а можна і просто так їсти. Смачно, корисно, бюджетно і головне – дарує прохолоду влітку!

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...