Господиням на замітку! З якої частини курки вийде найсмачніший і прозорий бульйон

Курячий бульйон – не тільки смачна, але й дуже корисна і ситна страва, особливо під час застуди. Для того, щоб курячий бульйон був прозорим та смачним, кулінари радять обов'язково збирати піну під час варіння. Варто зазначити, що для бульйону підходять усі частини курки, але краще використовувати домашню, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного бульйону з курячого м'яса, з морквою, цибулею та селера.

Інгредієнти:

  • стегно куряче домашнє
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • селера – 1 стебло
  • лавровий лист – 2 шт.
  • макарони "павутинка"
  • зелена цибуля або петрушка

Спосіб приготування:

1. Курячі стегна промийте і викладіть у каструлю з лавровим листом до киплячої води.

2. Підсмажуємо моркву та цибулю, розрізавши навпіл, а з цибулі не знімаємо шкірку. Стебло селери розриваємо на шматки і також додаємо до бульйону.

3. Забираємо пінку і на повільному вогні варимо 1.5-2 години. Додаємо спеції.

4. За бажанням можна процідити бульйон через марлю, або ситечко з паперовими рушниками.

5. Макарони варимо окремо, курочку нарізаємо, а потім заливаємо бульйоном і додаємо зелень.

А ви це знали? Що означає зелене кільце навколо жовтка

п’ятниця, 19 грудень 2025, 9:59

Яйця круто - досить поширений вибір, наприклад, для сніданку. Після варіння, очищення та розрізання яйця навпіл ми іноді помічаємо зеленувате кільце навколо жовтка. Це виглядає не дуже апетитно, але це не означає, що яйце неїстівне. Їх цілком безпечно ...

Це така смакота! Соковита буженина зі свинини, яка завжди вдається

п’ятниця, 19 грудень 2025, 8:43

Домашня буженина може прикрасити будь-який святковий стіл. Її можна запікати у духовці або готувати в окропі. На сайті УНІАН поділилися класичними рецептами буженини, передають Патріоти України. Буженина у фользіІнгредієнти:Окіст свинячий — 1 кгЧасник ...