Господиням на замітку! З якої частини курки вийде найсмачніший і прозорий бульйон

Курячий бульйон – не тільки смачна, але й дуже корисна і ситна страва, особливо під час застуди. Для того, щоб курячий бульйон був прозорим та смачним, кулінари радять обов'язково збирати піну під час варіння. Варто зазначити, що для бульйону підходять усі частини курки, але краще використовувати домашню, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного бульйону з курячого м'яса, з морквою, цибулею та селера.

Інгредієнти:

  • стегно куряче домашнє
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • селера – 1 стебло
  • лавровий лист – 2 шт.
  • макарони "павутинка"
  • зелена цибуля або петрушка

Спосіб приготування:

1. Курячі стегна промийте і викладіть у каструлю з лавровим листом до киплячої води.

2. Підсмажуємо моркву та цибулю, розрізавши навпіл, а з цибулі не знімаємо шкірку. Стебло селери розриваємо на шматки і також додаємо до бульйону.

3. Забираємо пінку і на повільному вогні варимо 1.5-2 години. Додаємо спеції.

4. За бажанням можна процідити бульйон через марлю, або ситечко з паперовими рушниками.

5. Макарони варимо окремо, курочку нарізаємо, а потім заливаємо бульйоном і додаємо зелень.

Все просто! ТОП-10 продуктів, які миттєво приборкають потяг до солодкого

четвер, 11 грудень 2025, 8:15

Багато людей стикаються з раптовим бажанням з’їсти щось солодке, і часто це відбувається саме тоді, коли потрібно зосередитися або зняти напругу. Такий потяг має цілком природні причини, адже солодкі продукти активують центри задоволення в мозку, перед...

Є секрет! Як готувати куряче філе, щоб воно не було сухим

четвер, 11 грудень 2025, 5:40

Куряче філе часто вважають універсальним продуктом, але багато хто стикається з однією проблемою – після приготування м’ясо виходить сухим і жорстким, передають Патріоти України. Це трапляється навіть тоді, коли дотримуватись часу приготування. Є прос...