Господиням на замітку! З якої частини курки вийде найсмачніший і прозорий бульйон

Курячий бульйон – не тільки смачна, але й дуже корисна і ситна страва, особливо під час застуди. Для того, щоб курячий бульйон був прозорим та смачним, кулінари радять обов'язково збирати піну під час варіння. Варто зазначити, що для бульйону підходять усі частини курки, але краще використовувати домашню, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного бульйону з курячого м'яса, з морквою, цибулею та селера.

Інгредієнти:

  • стегно куряче домашнє
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • селера – 1 стебло
  • лавровий лист – 2 шт.
  • макарони "павутинка"
  • зелена цибуля або петрушка

Спосіб приготування:

1. Курячі стегна промийте і викладіть у каструлю з лавровим листом до киплячої води.

2. Підсмажуємо моркву та цибулю, розрізавши навпіл, а з цибулі не знімаємо шкірку. Стебло селери розриваємо на шматки і також додаємо до бульйону.

3. Забираємо пінку і на повільному вогні варимо 1.5-2 години. Додаємо спеції.

4. За бажанням можна процідити бульйон через марлю, або ситечко з паперовими рушниками.

5. Макарони варимо окремо, курочку нарізаємо, а потім заливаємо бульйоном і додаємо зелень.

Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

четвер, 24 квітень 2025, 18:13

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України. Вар...

Корисна хитрість: Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

четвер, 24 квітень 2025, 17:12

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...